Ennél bizarrabbat ma már nem hall – Megjelent Semjén Zsolt új könyve… Rögtön több nyelvre lefordítva


Semjén Zsolt. Fotó: Korózs Lajos Facebook oldal
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Gábor György tanár, vallás filozófus sem tudott szó nélkül elmenni Semjén könyve mellett…

A tanár úr felvezetése briliáns, ezért is, változtatások nélkül közöljük:

Drága Barátaim!
A mai nap evangéliuma, hogy megjelent Semjén Zsolt könyve, könyvészetileg meglehetősen unortodox formát öltve: a szerző középfokú magyar nyelvű szövegével egybekötve annak angol, német, olasz és orosz (sic!) fordítása.

Kifejezetten sajnálom, hogy a svéd nyelv kimaradt, ugyanis az a cselekvéssor, ami az embernek Semjén könyvéről elsőként (meg másodikként) az eszébe jut, minden további nélkül alkalmazható a rénszarvasok párosodására is.

Csak remélni tudom, hogy a szerzői hatvan oldal nem plagizáció, mert ha tényleg nem az, ha minden sor Semjén fejéből buggyant elő, akkor sok-sok önfeledt, vígságos perccel számolhatunk. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a fordítók szabadlábon vannak még, s nem úgy kellett dolgozniuk, ahogy például Göncz Árpádnak: egy börtön cellájában.

Megígérem, írni fogok a műről, most előzetesként csak annyit, hogy a könyvnek látszó ismeretlen eredetű tárgyat Lakitelken állították elő; hogy az “a priori”-t Semjén úgy írja, hogy “apriori” (bizonyára összekeverte az aperitiffel); s hogy a terjesztést ügyesen megoldotta a szerző, mert – úgy tűnik – állami pénzből küldözgeti az opusát fűnek-fának.
És felbukkan Heller Ágnes neve is, akivel Semjénnek vitája van.

Akkor most már elárulom, hogy nekem is van vitám Terry Taóval, korunk vezető matematikusával az un. Green-Tao-tétel vonatkozásában, csak még nem vetettem papírra. – írta Gábor György a közösségi oldalán. 

Semjén Zsolt: Földön és égen

Forrás: Facebook


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük