2017. március 4. Demokratikus Koalíció tisztújító ülése, Gyurcsány Ferenc pártelnök. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István az MSZP-EP politikusa igen érdekes facebook bejegyzést tett közzé a tűz estéjén:

Nem Orbán irodája, hanem az ellenzéki Demokratikus Koalíció központja égett ki.

Ezen felül még számos internetes csoportban feltűnt, az az elmélet, hogy márpedig effajta véletlenek nincsenek. Nos ameddig a vizsgálat valamint a Demokratikus Koalíció politikusai nem állítanak mást az ügyben addig nehéz lenne bárkit is idegenkezűséggel vádolni, mégis sokan felteszik a kérdést, vannak ekkora véletlenek?

Amikor véletlenekről beszélnek sokan felvetik, hogy most csütörtökön a DK feljelenti a “kormányt” embercsempészet és illegális migráció miatt a volt Macedón miniszterelnök befogadása miatt, ami nyilván kihúzhatta a kormányzatnál a gyufát.

Erre reakcióként pénteken a kormányközeli médiumok azzal a cikk-ciklussal támadt a Demokratikus Koalícióra, hogy a macedón ex-miniszterelnöknek információi vannak Gyurcsánnyal kapcsolatban.

Ugye ezt az információt arra alapozzák a kormánylapok, hogy Nikola Gruevski két alkalommal is találkozott Gyurcsány Ferenccel miniszterelnöksége idején.

Szombat: kigyullad a DK székház…

Sokan felvetették az elméletet, hogy mint ahogyan annak idején Gyurcsány Ferenc szakdolgozata kapcsán felmerült az eltűnt szakdolgozat révén, most is hasonló dolog történhetett. Mely szerint a DK-t így próbálja valaki kabátlopási ügybe keverni, bevinni az erdőbe. Nemes egyszerűséggel a DK ezután megvádolhatóvá válik azzal, hogy  Gruevski bizonyítékait akarták eltüntetni a tűzzel.

Ami persze logikátlan, hiszen ha bármi sáros ügye lenne a DK-nak – mint ahogyan eddig nem találkoztunk ilyennel – nem valószínű, hogy a dokumentumokat a székházban őriznék. De hát a Stop Soros is ugyanennyire logikátlan, mely kampányt épp Gruevski talált ki a kormányközeli pletykák szerint. De ugye ezt a csatát a kommunikációs térben kell megnyerni. Na meg ugye ott a bosszú.

A másik ilyen elmélet szerint a DK-nak nem sikerült elég aláírást gyűjtenie a Hadházy Ákos féle európai ügyszéséges aláírás gyűjtéshez, melyet a tűzzel próbál leplezni a párt. Megsemmisültek az ívek, így kibújhat a párt a szorító csapdából.

Nos erre is azt gondolom, kicsit drága mulatság lenne, na meg egyetlen egy szóval sem állította a DK, hogy bármilyen ív megsemmisült volna. Na meg egyesek szerint pont az áll a háttérben, hogy a párt túl sokat gyűjtött.

Természetesen mindenkinek borzolja a fantáziáját mi történhetett valójában, hiszen annyit tudunk, hogy a tűz megsemmisítette a DK irodáit és sokan feltételeznek emögött kormányzati szándékot. Mi természetesen semmi ilyesmit nem mernénk állítani, de nagyon várjuk a vizsgálatok végét.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: