Nikola Gruevski, Orbán Viktor - Fotó: EurActiv.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az albán rendőrség is megerősítette, hogy az elítélt volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autóval menekült Magyarországra.

Orbán tudta és beleegyezése nélkül nem álltak volna neki segítséget nyújtani a magyar követségek autókkal és hurcolással, Tiranában szállással stb. Az egész ügy nagyon visszataszító és gusztustalan. A magyar kormány hazudozik, vagy legalábbis nem mond el nyíltan semmit, csak arra reagál minimálisan, ami kiderül a külföldi sajtóból.

Orbán nyilván azért segít G-nek, mert ő még Gruevszkinél is nagyobb gazember, pszichopata, akinek egyáltalán nincs sem veszélyérzete, sem erkölcsi gátlása. Ez egy szerencsétlen ország lett Orbán miatt, egyre szörnyűbb és törvénytelenebb dolgokba rántja az országot…

Az albán Korrieri című lap fotót is leközölt. Komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent az eset, hiszen a képen is látható, hogy a menekülő bűnöző vezette a diplomáciai autót.

Nikolla Gruevski – Fotó: korrieri.com.al

A Deutsche Welle macedón kiadása az albán és a montenegrói rendőrség információ alapján arról ír, hogy Gruevszki a tiranai magyar követségen nyújtotta be a menedékkérelmét. Majd innen utazott a magyar követségi autókkal Montenegrón és Szerbián át Magyarországra, pedig az útlevelét már tavaly visszavonták, ezért Magyarországra vagy más uniós államokba nem juthatott volna be.

A Deutsche Welle a montenegrói rendőrség tájékoztatása alapján arról is írt, hogy a volt macedón miniszterelnök vasárnap Bozjénél lépett be Montenegró területére, és két Tiranában állomásozó magyar diplomata, Kulcsár Antal konzul és Várfalvai Csaba, a tiranai követség gazdasági felelőse kísérték.

Podgoricában aztán autót váltott, és három órával később a dobrakovói határátkelőnél lépett be Szerbiába. Ide két Montenegróban állomásozó magyar diplomata kísérte el: Császár Zoltán első beosztott és Félegyházi Csaba konzul.Ugyanakkor a magyar hatóságok nem árulták el a lapnak, hogy Gruevszki mikor lépte át Szerbia felől a magyar határt.

Nagy kérdés, hogy vajon ki állította ki azokat az iratokat, melyekkel átléphette a magyar határt diplomáciai autóval.
KÉRDÉS AZ IS, HOGY ORBÁN MÉG HÁNY BŰNÖZŐ HAVERJÁT REJTEGETI MAGYARORSZÁGON?

Magyarország csak magának árt ezzel az üggyel, deklaráljuk, hogy egy erkölcstelen szarházit ültettünk megint négy évre a miniszterelnöki székbe. Nem lennék meglepve, ha a schengeni egyezményt is felfüggesztenék velünk szemben. Ez logikus lenne.

Forrás: MSZP Szekszárd / 444 / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: