Még egy orbitális pofon Orbánnak – Kuncze Gábor is megszólalt Gruevszki-ügyben


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Kuncze Gábor szerint akármilyen úton-módon jutott is be Magyarországra Nikola Gruevszki, belügyi közreműködés nélkül ezt nem tehette meg. Tudnia kellett az „összehangolt cselekvésről” Orbán Viktornak, Pintér Sándornak és Szijjártó Péternek is. „Vagy esetleg a jogerősen börtönbüntetésre ítélt macedón politikus egy ejtőernyővel kiugrott egy repülőgépből és a Menekültügyi Hivatal tetején landolt.” Egy normális parlamentáris demokráciában egy ilyen ügybe a kormány belebukna, de Magyarország nem normális demokrácia. Orbán pedig elszámította magát.

Magyarországra nem lehet bejutni érvényes útiokmányok nélkül, illetve, ha lehet, akkor elég nagy a baj – fogalmazott a Sztárklikk megkeresésére Kuncze Gábor, hozzátéve: megkérdőjeleződik a kerítés értelme, bár ő a maga részéről azt mindig is értelmetlennek tartotta. Ám a volt belügyminiszter szerint nem erről van szó.

Bár a kormány első reagálása az volt, hogy semmiről nem tud, azóta már kiderült, hogy a tiranai magyar külképviseleti járművel sikerült Gruevszkinek kijutnia Macedóniából. Erről, szögezte le Kuncze Gábor – Szent-Iváni István külügyi szakértővel egybehangzóan –: az ottani külképviseletnek tudni kellett.

„Az pedig kizárt, hogy a nagykövet ne kérdezte volna meg Szijjártó Péter külügyminisztert, az meg pláne kizárt, hogy ő meg ne kérdezte volna meg Orbán Viktor miniszterelnököt” – fejtette ki Kuncze, hozzátéve: „egy ilyen súlyú ügyben minimum össze kell hívni a Nemzetbiztonsági Kabinetet, hiszen az Európa Tanács egy tagjának a volt miniszterelnöke a szereplője az ügynek, egy olyan politikus Magyarországra engedése kérdés, akit egy külföldiek által felügyelt, tehát transzparens eljárásban jogerősen elítéltek”. A Nemzetbiztonsági Kabinet pedig azért van, hogy a külpolitikai, belügyi, európai biztonsági kérdésekkel összevesse a lehetséges cselekedetet, és ennek a sokféle szempontnak az alapján döntsön – tette hozzá.

Mindenesetre Kuncze szerint összehangolt cselekvésről van szó, hiszen Gruevszki el sem indult volna, ha nem lett volna előre leegyeztetve. Felmerült az is – emlékeztetett a volt belügyminiszter –, hogy azzal a kis repülőgéppel hozták végül be az országba, amellyel Orbán szokott külföldre repülni… – a cikk teljes terjedelmében a Sztárklikken olvasható.

Tökéletesen igaza van Kuncze Gábornak! Csak a triumvirátus ( Orbán – Pintér – Szijjártó) segítségével juthatott be az országba…


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük