Veszélybe kerülhet az EP választás – Szanyi Tibor szerint hatalmas baj készülődik


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője igen időszerű és a magyar választók számára is fontos figyelmeztetésként értékelte, hogy az európai törvényhozás nagy frakciói szinte egyöntetűen súlyos aggályaikat fogalmazták meg, egyúttal közös európai megoldásokat sürgettek a jövő májusi EP-választások tisztaságát veszélyeztető külső befolyásolási kísérletekkel szemben.

A témának szentelt szerdai plenáris vitában többen is világossá tették, hogy bár a napendi pont címe általában harmadik, EU-n kívüli tényezők szerepére utal, a korábbi konkrét esetek és a folyamatosan az EU megosztására, szélsőségeinek erősítésére törekvő politikája nyilvánvalóan a putyini Oroszországot helyezik a célkeresztbe.

Szanyi Tibor szerint az EP választások közelsége okán kissé megkésett, de bíztató az EU-szintű politikai szándék a közös, összehangolt védekezésre az Unió és tagállamai demokratikus működését fenyegető illegális informatikai módszerekkel, a választópolgárok adataival való tömeges visszaélésre kidolgozott algoritmusokkal, a hamis, gyűlöletkeltő, uszító álhírek terjesztőivel – és főleg megrendelőikkel – szemben.

„Sajnos ezen a téren is hazánk bizonyulhat az európai demokrácia leggyengébb láncszemének, mint az orosz beavatkozási kísérleteknek leginkább kitett, az Orbán kormány tétlensége, sőt készséges együttműködése miatt Putyin EU-ellenes törekvései kísérleti terepének tekintett tagállam.

Annál fontosabb, hogy az EP-választásra készülve a hazai demokratikus ellenzék ezzel szemben is alaposan vértezze fel magát, amiben a jelek szerint bizton támaszkodhatunk az uniós intézményekre és a közös európai érdekeinket eláruló, Putyint kiszolgáló Orbán politikáját elutasító tagállamok segítségére” – tette hozzá az MSZP alelnöke.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük