Veszélybe kerülhet az EP választás – Szanyi Tibor szerint hatalmas baj készülődik


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője igen időszerű és a magyar választók számára is fontos figyelmeztetésként értékelte, hogy az európai törvényhozás nagy frakciói szinte egyöntetűen súlyos aggályaikat fogalmazták meg, egyúttal közös európai megoldásokat sürgettek a jövő májusi EP-választások tisztaságát veszélyeztető külső befolyásolási kísérletekkel szemben.

A témának szentelt szerdai plenáris vitában többen is világossá tették, hogy bár a napendi pont címe általában harmadik, EU-n kívüli tényezők szerepére utal, a korábbi konkrét esetek és a folyamatosan az EU megosztására, szélsőségeinek erősítésére törekvő politikája nyilvánvalóan a putyini Oroszországot helyezik a célkeresztbe.

Szanyi Tibor szerint az EP választások közelsége okán kissé megkésett, de bíztató az EU-szintű politikai szándék a közös, összehangolt védekezésre az Unió és tagállamai demokratikus működését fenyegető illegális informatikai módszerekkel, a választópolgárok adataival való tömeges visszaélésre kidolgozott algoritmusokkal, a hamis, gyűlöletkeltő, uszító álhírek terjesztőivel – és főleg megrendelőikkel – szemben.„Sajnos ezen a téren is hazánk bizonyulhat az európai demokrácia leggyengébb láncszemének, mint az orosz beavatkozási kísérleteknek leginkább kitett, az Orbán kormány tétlensége, sőt készséges együttműködése miatt Putyin EU-ellenes törekvései kísérleti terepének tekintett tagállam.

Annál fontosabb, hogy az EP-választásra készülve a hazai demokratikus ellenzék ezzel szemben is alaposan vértezze fel magát, amiben a jelek szerint bizton támaszkodhatunk az uniós intézményekre és a közös európai érdekeinket eláruló, Putyint kiszolgáló Orbán politikáját elutasító tagállamok segítségére” – tette hozzá az MSZP alelnöke.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük