Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több tízezer ember háborodott fel Tarlós István Budapest főpolgármesterének eget verő taplóságán. Persze a “stílus maga az ember” és Tarlós bizony nem megy a szomszédba stílusért.

Emlékezzünk arra, amikor Kálmán Olgának fejtette ki, hogy “90-es IQ felett meg szokták érteni a szavait” ezzel mintegy ledegradálva az ATV akkori műsorvezetőjét, de III. kerületi polgármesterként is értekezett már testületi ülésen arról, hogyan fogja lerúgni képviselőtársa fejéről a szemüveget.

Nos, Tarlós most képes volt egy terrormerényleten viccelődni. Mint arról Gy. Németh Erzsébet ellenzéki fővárosi képviselő beszámolt írásában:

Ma ülésezett a Fővárosi Közgyűlés. A hihetetlen “tapintatáról és eleganciájáról” hírhedt főpolgármesternek sikerült még saját magát is alulmúlnia!

Osztotta azt észt, ha kellett, ha nem, mindegy, hogy éppen milyen téma volt napirenden, mindegy, hogy az ellenzékből ki szólt hozzá. Annyira elkapta a hév, hogy az egyik monológjában – az általa nem kedvelt – ellenzéki internetes hírportált “Csárliebdo” (!)-ként aposztrofálta.

Túl azon, hogy normális ember, normális politikus nem viccelődik a párizsi terrormerényletet elszenvedő szerkesztőség, a Charlie Hebdo nevével, az külön szerencsétlen, hogy mindezt akkor “sikerült” megtennie Tarlósnak, amikor három éve, november 13-án, szintén Párizsban terrortámadás-sorozatot követtek el.

A Bataclan színházban és más helyszíneken 137 embert öltek meg, több százan megsebesültek.

Nem állítom, hogy ebből bármi is eszébe jutott a főpolgármesternek, sőt! De egy felelős politikust nem vihet el annyira az indulat, hogy – akár akaratlanul is – ilyesmi hagyja el a száját, ilyennel vicceljen!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: