Szanyi keményen bírálta az Európai Néppártot – Minden szavával csak egyetérteni lehet


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szanyi Tibor: az Európai Néppárt jelentéstevője a telekommunikációs cégek érdekét a fogyasztói érdekek felé helyezte

Európai parlamenti mandátuma első évében, 2014-ben kezdeményezte először Szanyi Tibor az MSZP alelnöke, EP-delegációvezetője, hogy a roaming díjak lépcsőzetes csökkentése, majd eltörlése mellett az Európai Bizottság azt is kezdeményezze, hogy a távközlési szolgáltatók ne tehessenek különbséget a tagállamon belüli és a tagállamokon átnyúló hívások díjtételei között.

Az Európai Unió digitális egységes piaca ugyanis csak akkor fog tudni valóban kiteljesíteni, ha a távközlési szolgáltatók mind a külföldön kezdeményezett és ott fogadott hívások körében, mind a szolgáltató országából más tagállamba irányuló hívások (ún. „intra-EU call”) esetén azonos költségeket lesznek kötelesek alkalmazni. Nincs ok ugyanis arra, hogy bármely EU-n belüli hívás díjtétele eltérjen a saját tagállami díjtételtől.

„Az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex átdolgozása során bár számos területen értünk el előrelépést, de csalódást keltő, hogy az Unión belüli hívásokkal (intra-EU call) ismét nem sikerült határozott és végleges megoldást, azaz a fogyasztókat terhelő, indokolatlan extra-költségek felszámolását követelni” – húzta alá Szanyi Tibor.

„Sajnos úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt és jelentéstevője ismét nem érzett kellő bátorságot a telekommunikációs szektor indokolatlan költségeinek megszüntetéséhez és a fogyasztók érdekeinek határozottabb képviseletéhez. Mi viszont a jövőben sem adjuk fel ezt a célt és javaslatunkat újból és újból a döntéshozatal különböző fórumain fogjuk előterjeszteni” – tette hozzá a szocialista EP-képviselő.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük