Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szanyi Tibor: az Európai Néppárt jelentéstevője a telekommunikációs cégek érdekét a fogyasztói érdekek felé helyezte

Európai parlamenti mandátuma első évében, 2014-ben kezdeményezte először Szanyi Tibor az MSZP alelnöke, EP-delegációvezetője, hogy a roaming díjak lépcsőzetes csökkentése, majd eltörlése mellett az Európai Bizottság azt is kezdeményezze, hogy a távközlési szolgáltatók ne tehessenek különbséget a tagállamon belüli és a tagállamokon átnyúló hívások díjtételei között.

Az Európai Unió digitális egységes piaca ugyanis csak akkor fog tudni valóban kiteljesíteni, ha a távközlési szolgáltatók mind a külföldön kezdeményezett és ott fogadott hívások körében, mind a szolgáltató országából más tagállamba irányuló hívások (ún. „intra-EU call”) esetén azonos költségeket lesznek kötelesek alkalmazni. Nincs ok ugyanis arra, hogy bármely EU-n belüli hívás díjtétele eltérjen a saját tagállami díjtételtől.

„Az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex átdolgozása során bár számos területen értünk el előrelépést, de csalódást keltő, hogy az Unión belüli hívásokkal (intra-EU call) ismét nem sikerült határozott és végleges megoldást, azaz a fogyasztókat terhelő, indokolatlan extra-költségek felszámolását követelni” – húzta alá Szanyi Tibor.

„Sajnos úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt és jelentéstevője ismét nem érzett kellő bátorságot a telekommunikációs szektor indokolatlan költségeinek megszüntetéséhez és a fogyasztók érdekeinek határozottabb képviseletéhez. Mi viszont a jövőben sem adjuk fel ezt a célt és javaslatunkat újból és újból a döntéshozatal különböző fórumain fogjuk előterjeszteni” – tette hozzá a szocialista EP-képviselő.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: