Képünk illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legszörnyűbb, legtragikusabb az, amikor valakit erővel eltávolítanak az otthonából. Nem élhetünk olyan társadalomban amley ezt megengedi vagy lehetővé teszi.

Hány szerencsétlen és nyomorult sorú embertársunk van aki belesétált a devizahitel csapdába, vagy egész egyszerűen úgy alakult az élete, hogy nem volt képes fizetni számláit vagy egy betegség miatt nem volt képes dolgozni és biztosítani a megélhetését.

Hányan teszik fel a kérdést ma, hogy egyek, megvegyem a gyógyszereimet vagy fizessem a rezsiszámláimat. Talán ezért sokkoló a szám, melyet a 24.hu hozott nyilvánosságra, mert ezek nem önmagában számok, vagy statisztikai adatok. Emberi sorsok. Emberek akikkel egyik napról a másikra közölték, hogy családi otthonát el kell hagynia és az éjszakát már az utcán tölti, hacsak nem tudja valahogy megoldani.

Összesen 919 kilakoltatás történt az országban július óta, írja az atv.hu a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közzétett adatok alapján. Így május óta ez a szám már több mint kétezer:

pontosan 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Noha az idei végleges adatok egyelőre nem ismertek, 2016-ban és 2017-ben rekordot döntött a kilakoltatások száma. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján az elmúlt két évben majdnem 7 ezer kilakoltatás történt. 2017-ben több mint 3600 családot tettek utcára, egy évvel korábban pedig 3100-at. – írja a 24.hu.

Ha nem vesszük észre, hogy nagyon nagy baj van abban az országban, ahol ennyire brutálisak ezek a számok, ott nem csak a vezetéssel de velünk is baj van.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: