Korózs Lajos MSZP Fotó: Youtube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még jó hogy senkit nem hagynak az út szélén… Hát tényleg nem, inkább löknek egyet a kormánypárti fiúk mindenkin aki ott áll…

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerint a kormány nem tartotta be azt az ígéretét, hogy 2018-ra a szociális ágazatban dolgozók átlagos bruttó keresete 60-62 százalékkal fog emelkedni 2013-hoz képest.

A politikus hétfőn, a szociális munka napján budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az ágazatban dolgozók bruttó átlagkeresete 153 253 forint, az ígért 233 ezer forint helyett.

Kitért arra is, a szociális munka napját húsz éve tartják, idén először pedig november 12-e munkaszüneti nap a szociális ágazatban.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, ezen a napon azokra gondolunk, akik időt, magánéletet, családot nem kímélve minden nap például idősotthonokban ápolnak, falugondnokként bevásárolnak és gyógyszer váltanak ki, vagy utcai szociális munkásként a hajléktalanoknak nyújtanak segítséget. Emellett arról a 93 ezer emberről is beszélünk, akik nem találkoznak közvetlenül a rászorulókkal – például adminisztrációval foglalkoznak, hivatalokban dolgoznak -, de a munkájuk nélkül semmit sem érne a többiek tevékenysége – tette hozzá.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke arról beszélt, a szocialista párt fontosnak tartja, hogy a szociális szférában dolgozók fel tudjanak zárkózni az európai élet színvonalhoz, a fizetésük pedig az európai bérekhez, ezért minden olyan munkavállalói és szakszervezeti törekvést támogatnak, amely e cél elérésében segít. Meg kell becsülni azokat, akik abban segítenek, hogy a társadalom elesett rétegeit felemeljék, mert az ő munkájuk az egyik legnehezebb – emelte ki. A politikus szerint a kormányban nincs szociális érzékenység, és anyagilag sem becsüli meg a szociális munkásokat.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: