Válság a TV2-nél – elsüllyed a propaganda zászlóshajója a posványban?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Sosem látott mélyponton van az Andy Vajna-féle csatorna.

A TV2 egyre inkább belekerül abba a posványba, ahová navigálja magát, mindezt úgy, hogy hamarosan kijelenthető: menthetetlenné válik a brand. A kormányközeli körök különös üzleti húzásai révén szerezték meg a csatornát, mely megvételéhez az állami EXIM bank is jelentős hiteleket nyújtott.

Azonban hiába a pénz, a fegyver és a paripa ettől még nem fognak érteni a televíziózáshoz. Most szándékoltan nem beszélek arról a fajta sajtóetikai nézőpontról, amely sosem látott mélységbe taszította a csatorna hírműsorait.

A TV2 még a nyáron kezdett bele egy senki által nem érthető üzletstratégiába, melynek lényege, hogy nem árulták el, milyen műsorokkal is készülnek az őszi évadra. Bár azt gondolták ez majd felkelti az érdeklődést a csatorna iránt, igazság szerint a kutyát nem érdekelte, mire készül a propagandacsatorna.

Amikor pedig ezt látta a vezetés, pánikszerűen minden napra valami szuperprodukciót készítettek elő, de pénzel nem lehetett már megoldani a válságot.

Az egyik legnagyobb véleményblog a HírHugó mindezt a folyamatot úgy kommentálta, hogy:


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

“nem csak a TV2-re igaz az a már-már paradigma, hogy amihez a Fidesz hozzá ér abból csak káosz és csőd lesz, cserébe nagyon sok pénzünkbe kerül. Igen, ilyen a szemétszállítás is vagy a központosított oktatási rendszerük is.”


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Na de mi a helyzet a számokkal. Gyalázatosak. Nem elég, hogy közelében sincsenek legnagyobb konkurense az RTL számaihoz, de az RTL kábelcsatornája is veri a közpénzekből kistafírungozott egykori óriást.

Az elemzők már nem is az RTL Klubhoz mérik a TV2-őt, sokkal inkább az RTL II kábelcsatornához, ami önmagában tragikum. Az index háziblogja a Comment állította össze azt a számsort, amiből világosan látszik a lejtmenet:

Hétfőn még a RTL2-n  a VV9 csupán  6,5 %-os nézettséget kapott, a TV2-n futó a Ninja Warrior és Elrabolva 11,3%, de már ezen az estén is a BeleValóVilág 8,4% nézte, míg a propaganda tévén futó Elrabolva (am. sorozat) csupán 7,9%-ot hozott.

Keddre ez az arány már fordul a VV9 6,7 %-val lenyomja a TV2 Bogaras szülők és NCIS című filmjeit amelyekre csupán 4 százaléknyi tévénéző volt csak kíváncsi.  (a BeleValóVilág is hasonló 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%-ot hozz)

Az igazi dráma azonban szerdán következik be az RTL2-n a Való Világ 9 6,7 %-ot ér el, míg a TV2-n a Sztárok és párok és Zoo csupán 1,6%-ot, majd a BeleValóVilág a maga  7,6%-os nézettségével megadja a kegyelemdöfést a TV2-nek hiszen

a Zoo című  sorozatot kevesebb, mint egy százalék egész pontosan  0,9% nézte.

Csütörtökre valamelyest feltápászkodik a Fidesz tévé : VV9 6,5 % vs Sztárok és párok / APB 5,1% és BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3% lesz az arány.

Mit mondhatunk erre? A TV2 elindult a megsemmisülés útján, azon az úton, melyen morálisan már régen elindult.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük