Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sosem látott mélyponton van az Andy Vajna-féle csatorna.

A TV2 egyre inkább belekerül abba a posványba, ahová navigálja magát, mindezt úgy, hogy hamarosan kijelenthető: menthetetlenné válik a brand. A kormányközeli körök különös üzleti húzásai révén szerezték meg a csatornát, mely megvételéhez az állami EXIM bank is jelentős hiteleket nyújtott.

Azonban hiába a pénz, a fegyver és a paripa ettől még nem fognak érteni a televíziózáshoz. Most szándékoltan nem beszélek arról a fajta sajtóetikai nézőpontról, amely sosem látott mélységbe taszította a csatorna hírműsorait.

A TV2 még a nyáron kezdett bele egy senki által nem érthető üzletstratégiába, melynek lényege, hogy nem árulták el, milyen műsorokkal is készülnek az őszi évadra. Bár azt gondolták ez majd felkelti az érdeklődést a csatorna iránt, igazság szerint a kutyát nem érdekelte, mire készül a propagandacsatorna.

Amikor pedig ezt látta a vezetés, pánikszerűen minden napra valami szuperprodukciót készítettek elő, de pénzel nem lehetett már megoldani a válságot.

Az egyik legnagyobb véleményblog a HírHugó mindezt a folyamatot úgy kommentálta, hogy:

“nem csak a TV2-re igaz az a már-már paradigma, hogy amihez a Fidesz hozzá ér abból csak káosz és csőd lesz, cserébe nagyon sok pénzünkbe kerül. Igen, ilyen a szemétszállítás is vagy a központosított oktatási rendszerük is.”

Na de mi a helyzet a számokkal. Gyalázatosak. Nem elég, hogy közelében sincsenek legnagyobb konkurense az RTL számaihoz, de az RTL kábelcsatornája is veri a közpénzekből kistafírungozott egykori óriást.

Az elemzők már nem is az RTL Klubhoz mérik a TV2-őt, sokkal inkább az RTL II kábelcsatornához, ami önmagában tragikum. Az index háziblogja a Comment állította össze azt a számsort, amiből világosan látszik a lejtmenet:

Hétfőn még a RTL2-n  a VV9 csupán  6,5 %-os nézettséget kapott, a TV2-n futó a Ninja Warrior és Elrabolva 11,3%, de már ezen az estén is a BeleValóVilág 8,4% nézte, míg a propaganda tévén futó Elrabolva (am. sorozat) csupán 7,9%-ot hozott.

Keddre ez az arány már fordul a VV9 6,7 %-val lenyomja a TV2 Bogaras szülők és NCIS című filmjeit amelyekre csupán 4 százaléknyi tévénéző volt csak kíváncsi.  (a BeleValóVilág is hasonló 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%-ot hozz)

Az igazi dráma azonban szerdán következik be az RTL2-n a Való Világ 9 6,7 %-ot ér el, míg a TV2-n a Sztárok és párok és Zoo csupán 1,6%-ot, majd a BeleValóVilág a maga  7,6%-os nézettségével megadja a kegyelemdöfést a TV2-nek hiszen

a Zoo című  sorozatot kevesebb, mint egy százalék egész pontosan  0,9% nézte.

Csütörtökre valamelyest feltápászkodik a Fidesz tévé : VV9 6,5 % vs Sztárok és párok / APB 5,1% és BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3% lesz az arány.

Mit mondhatunk erre? A TV2 elindult a megsemmisülés útján, azon az úton, melyen morálisan már régen elindult.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: