Szél Bernadett nyílt levelet küldött Áder Jánosnak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tudom, hogy mit gondol az ország egy jelentős része az államfőről és ezt ő is tudja. Mindazonáltal akarom, hogy érezze a felelősségét. Ő van azon a poszton, hogy most cselekedethetne. Zöld gondolatokkal kampányol: vagy lássuk, hogy tesz is érte, vagy érezze megvetésünket minden egyes pillanatban, minden egyes esetben azért, hogy eladta a lelkét és társ az ország megsemmisítésében.

Ők arra játszanak, hogy kifáradunk. Hogy feladjuk. Meg hogy megvesznek minket, és ha nem tudnak, majd jól kicsinálnak.

Ádernek jó eséllyel már annyi.

De engem nem tudnak elhallgattatni, sem ők, sem az általuk megvásároltak, úgyhogy álljon itt a levelem, amit el is küldök a köztársasági elnöknek. Amit meg tudok tenni, azt meg fogom tenni, mert mi vagyunk azok, akik nem adjuk fel. És: lesz még más is, amit ez ügyben intézni fogok, figyeljenek majd.

Tisztelt Elnök Úr!

A napokban a sajtóban megjelent, a kormány által nem cáfolt értesülések szerint az államigazgatás “bürokráciacsökkentésnek” nevezett karcsúsítását az állami természetvédelemben végrehajtott leépítésekkel kezdik, az átlagosan 10 százalékosnak ígért létszámcsökkentés helyett a szakemberek 44 százalékát, a jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező vezetők gyakorlatilag mindegyikét elküldve.

A rendszerváltás óta ennyire durván egyetlen kormány sem lépett föl a természetvédelmi intézményrendszer lerombolása érdekében.Mivel Ön a nyilvános megszólalásai alapján az átlagosnál jobban érdeklődik a környezet- és természetvédelem szakkérdései, valamint a jelen és a jövő generációk környezeti jogai iránt, aligha kell emlékeztetnem rá:

az Alkotmánybíróság, illetve az állampolgári jogok országgyűlési biztosa számtalan, ma is irányadó döntésben és állásfoglalásban mondta ki, hogy a mindenkori hatalom jogszerűen nem erodálhatja az egészséges környezethez való jog érvényesülésének legfontosabb szervezeti feltételeit, és a már elért intézményi hatékonyságot nem csökkentheti.

 

Tisztelt Elnök Úr!

Önnek jogvégzett emberként és köztársasági elnökként egyaránt tudnia kell, hogy ami az állami természetvédelemben jelenleg történik, az sérti a törvényeinket és sérti az alkotmányt.

Ön sajnálatos módon számos alkalommal asszisztált a kormány jogsértéseihez, ugyanakkor kétségtelen, hogy a környezet- és természetvédelem területén megvalósított normaszegések esetén alkalmanként hajlandó volt óvatosan szembehelyezkedni a kormányzati akarattal.

Ezért kérem, hogy most, amikor az Orbán-kabinet nyilvánvalóan tiltott területre lépett, és mindannyiunk, a ma élő és az utánunk következő magyarok környezeti érdekeit veszélyezteti, éljen államfői jogkörével, és emelje föl a szavát az állami természetvédelem maradékának kormányzati megsemmisítése ellen.

Tisztelettel:

Dr. Szél Bernadett

országgyűlési képviselő

Forrás: Szél Bernadett blogja


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük