Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben egyes fontos területeken alig marad, aki dolgozzon, sorra nevezik ki az újabbnál – újabb miniszteri biztosokat.

Miközben folyik a köztisztviselői kar leépítése, és nagyon fontos területeken alig marad, aki dolgozzon, a Hivatalos Értesítő tele van új, jól fizetett miniszteri biztosok kinevezésével.

Hol itt a baj? Főleg amit nem lehetett előre látni. Vigyázó szemeinket a szemét(elnem)szállítására vessük.

Amit szétbarmolnak (minden amihez hozzányúlnak) az tönkremegy. Ha végül kipattan a baj akkor majd jönnek a közmunkások, a TEK, a katosaság (ha van még) stb. Addig örüljünk amíg minket is nem köteleznek valamiféle ingyen feladatra.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök például Takács Szabolcsot nevezte ki két évre „a 2020. évi Dubaji Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátására”. Takács egyébként egy másik szervezeti egység, a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség államtitkára, de Rogán, mint jelzi, a turizmus területén fennálló feladatkörével összefüggésben volt illetékes a kinevezésre.

Az új biztos a havi csaknem egy millió forintos államtitkári fizetése mellé ezentúl kap egy kereken 750 000 forintos helyettes államtitkári fizetést is a pluszfeladat ellátásáért.

Egy sor új megbízást osztott ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, annak ellenére, hogy tárcájánál 9 államtitkár és 20 helyettes államtitkár működik.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő, az előző Orbán-kormány kulturális államtitkára most utóda, Fekete Péter keze alá dolgozik majd: összehangolja „a kulturális alapellátás kiterjesztésének prioritási rendjét és szempontrendszerét”, továbbá előkészíti „a kulturális alapellátás statisztikai mutatóihoz tartozó adatok gyűjtésének, informatikai kezelésének és értékelésének rendszerét és a szükséges informatikai fejlesztés tartalmát”.

Petneházy Szabolcs Attila volt nyíregyházi színész, az előző ciklusban fideszes országgyűlési képviselő „a magyar–magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos” lesz, aki egyebek közt felméri a Kárpát-medencei kulturális intézmények szakmai és fejlesztési lehetőségeit, kapcsolatot tart a magyar nyelvű színházakkal, folyamatosan egyeztet a szakmai fórumokkal és műhelyekkel.

Rónaszékiné Keresztes Mónika, szintén volt képviselő és Fidesz-választókerületi elnök a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos lesz. Garai Péter, aki idén júniusig az EU-fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár volt, mostantól biztosként a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program eredményes végrehajtásához kapcsolódó feladatokat koordinálja.

A felsoroltak mind megkapják az említett helyettes államtitkári díjazást, és külön titkárságot a minisztériumban. A miniszter ezen kívül meghosszabbította öt eddig is működött biztos megbízatását.

Végül egy új kinevezett, aki nem kap se pénzt a külön munkáért, se titkárságot: Szentes Tamás, aki május végéig helyettes államtitkárként országos tisztifőorvosi feladatot látott el, a „hajléktalan ellátás” (valószínűleg inkább a hajléktalan-ellátás) koordinációjáért lesz felelős.

A miniszteri utasítás szerint összehangolja az ezzel kapcsolatos jogalkotási folyamatokat, közreműködik a hajléktalan ellátáshoz kapcsolódó állami és önkormányzati feladatok összehangolásában, részt vesz „a hajléktalan életútkövetéshez kapcsolódó informatikai rendszerfejlesztés” irányításában, a hajléktalan-ellátás finanszírozásának átalakításában, továbbá részt vesz a hajléktalanok társadalmi reintegrációjához kapcsolódó feladatok tervezésének és megvalósításának az irányításában, különös tekintettel a hajléktalanok munkaerő piacra történő beléptetésére.

A hajléktalanok ellátására egy vasat nem fordít a kormány, de miniszteri biztost kinevezett a hajléktalan-ellátás koordinációjára. Mit koordinál, ha annyi a kormány dolga velük, hogy elviteti a rendőrséggel őket?
“részt vesz „a hajléktalan életút követéshez kapcsolódó informatikai rendszerfejlesztés” irányításában – szóval bár a kormány a hajléktalanokat leradírozni akarja a térképről, azért haveroknak, rokonoknak fizet pár milliócskát alibimunkáért hajléktalanok életút-követésére informatikai rendszer fejlesztésre? Hol olvastak ilyen jól hangzó hajléktalan-gondozást? Mennyit fizetnek ki a felsorolt célokra, mint pl. hajléktalanok munkaerő piacra történő beléptetésére. Hogy képzelik? A hajléktalan a híd alól, vagy az erdőből fog belépni a munkaerő piacra?
Ez blöff, megint a semmire szórnak el pénzt.

A hatalom eddig is elég combos volt, most a végvárakat építi maga köre a hűbéresekből. Aztán jön a nemesi cím és a haveri grófi birtokok kiosztása…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: