Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rengeteg barátom szokta kérdezni tőlem, hogy amikor a pártok nem kampányolnak akkor valyon mit csinálhatnak?

A dolog persze minden pártnál összetett na és ugyan mikor van olyan, hogy nincs egy kampány, időközi választás vagy valamilyen aláírásgyűjtés valamilyen petíció mellett.

Most is éppen az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz gyüjtik az aláírásokat az ellenzéki pártok. Nagyon sokszor leírtuk már mi is, hogy miért fontos támogatni Hadházy Ákos kezdeményezését, mely arról szól, hogy a Polt Péter féle ügyészség felett legyen egyfajta összeurópai kontroll. Aki még nem támogatta volna itt megnézheti hol írhat alá.

Természetesen a ferencvárosi szocik is erre gyűjtenek aláírásokat az utcán, de mindemellett mást is tesznek. A korábbi évekhez hasonlóan ugyanis tartós élelmiszert gyűjtenek a téli nehéz időszakra rászoruló családoknak. Mint fogalmaz a párt hivatalos facebook oldalán:

“Ma a Napfény utcában gyűjtöttünk aláírást hazánk EU Ügyészséghez való csatlakozásáért. Elkezdtük idén ismét a tartós élelmiszer gyűjtését is, hogy karácsonyra hozzá tudjunk járulni 50 nehéz körülmények között elő ferencvárosi család karácsonyi asztalához.”

Nem újdonság ez. Pál Tibor és a ferencvárosi MSZP évek óta gyűjtenek tartós élelmiszereket, melyeket azután több száz rászoruló család részére osztanak ki ezzel is szebbé téve a karácsonyi ünnepeket. Tartós élelmiszer mellett az MSZP osztott már tanszereket és játékokat is rászoruló gyerekek számára.

És hogy miért éreztem fontosnak megírni ezt a cikket? Mert ez a hír valószínüleg nem fog megjelenni sehol. Ha ma este bekapcsoljuk a TV-t majd meghallgathatjuk, hogy hogyan veszekednek egymással a pártok, miközben azt gondolom, hogy a konfliktusok legnagyobb részét a pártok között a média generálja, de közben elfelejt még a baráti média is beszámolni arról, mit is csinálnak valójában az ellenzéki pártok.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: