Kovács László, szocialista politikus, volt külügyminiszter, az MSZP volt elnöke, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa, 2010 júliusa és 2012 márciusa között pedig az MSZP alelnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az jár a fejemben, hogy a kormányhoz közel álló Origó miért aggódik az MSZP-ért, miért foglalkozik a párt elnökének,Tóth Bertalannak az állítólagos alkalmatlanságával. 6 évig voltam a párt elnőke, részese tőbb választási győzelemnek,meg tudom itélni, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie annak, aki a pártot sikeressé akarja tenni.

A legfontosabbak: a tehetség, a tudás, a tapasztalat, a teljesitmény és a tisztesség. Tóth Bertalanban ezek megvannak. Integratív személyiség, nem megosztja a pártot, hanem az egységét építi.

Örülök annak is, hogy jogász létére az átlag emberek számára is könnyen érthető nyelven beszél. Parlamenti megszólalásai is ilyenek. Vannak akik szerint unalmas ahogy beszél. erre az a válaszom, hogy nem stand up komikust, hanem alkalmas pártelnököt kerestünk és meg is találtuk. Az Origó azon is megütközött, hogy például Lendvai Ildikó, aki szintén vezette korábban a pártot, tanácsaival segíti Bercit.

Én is szivesen segítem. Amikor 2002-ben legyőztük a kormányzó FIDESZ-t, én voltam az MSZP elnöke, de a siker sokunk érdeme, közös teljesítmény volt. A csapat alaposan felkészült politikusokból álló elnökségből, helyi pártvezetőkből és parlamenti képviselőkből tevődött össze. Ráadásul engem még egy 20-25 fős, magasan képzett értelmiségiekből álló csapat is segített. Mindezt most is meg kell építenünk Tóth Bertalan mögé, köré. Ebben is szívesen segítek.

Ha az Origót a jó szándék, az ország érdekei vezetik, vizsgálja meg alaposan a FIDESZ Elnökének az alkalmasságát az ország vezetésére. Jó e az, hogy míg az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk idején, 2004-ben, hazánk Csehországgal és Szlovéniával együtt a 3 legjobb teljesítményt nyújtó új tagállamok közé tartozott, most Romániával és Bulgáriával együtt a leszakadók csoportját alkotjuk.

Nemzeti érdekeinket szolgálja e, hogy míg 2010 előtt az integrációt erősitö tagállamok közé soroltak bennünket, most az első számú bajkeverőnek számítunk. Folyamatosan kapjuk a jogos kritikákat és súlyos következményekkel járó szankciókkal is számolnunk kell. Büszkék lehetünk e arra, hogy a legfejlettebb és demokratikus jogállamnak tekintett országok vezetői évek óta elkerülik Magyarországot, gyakori vendégek viszont az önkényuralmi rendszerek vezetői. Örülhetünk e annak, hogy míg a különböző területeken jó teljesítményt nyújtó országok ranglistáin egyre lejjebb szorulunk, addig a legkorruptabb országok rangsorában már az “élcsoportban” szégyenkezhetünk.

A nemzeti érdekeinket féltő sajtónak ezzel kellene foglalkoznia, tükröt tartva a kormány elé!

Kovács László


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: