Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az átkos rendszerben legalább világosak voltak a határvonalak. Voltak tiltott, tűrt és támogatott kategóriák. A mai rendszer pedig – midamellett, hogy a jobboldal bejelentette, hogy kulturkampf van – ahhoz is puhány, hogy nyíltan beszéljen a dolgokról.

Nagyon nehéz megmondani mi is van a háttérben, de nehéz másra következetni, mint hogy Gálvölgyi János átkerült a tiltott kategóriába. Valahogy ugyanis mostanában sorra híúsulnak meg a művész fellépései nevetséges indokokkal.

Egy nappal az előadása előtt október 24-én jelentette be a művész hivatalos oldalán, hogy „A Gálvölgyi” c. önálló estet „a megrendelő művelődési ház váratlanul lemondta”. Az indok az volt, hogy nem kelt el elegendő jegy a színész önálló estjére.

Ez persze lehet hogy így van, de vannak benne furcsaságok. A kapost.hu ugyanis megkereste a az illetékes szervezőket, hogy milyen módon hirdették meg Gálvölgyi önálló estjét, mert, hogy a városban senki nem tudott az eseményről.

Azonban a portál érdemi választ nem kapott a kérdésére. Ez már csak azért is érdekes, mert aki jártas a színházi világba egy-két amúgy jobbos propagandát toló színházat leszámítva azt tapasztalhatja, hogy fél évre előre nem lehet jegyet venni az előadásokra.

De a furcsaságok nem érnek véget, ugyanis a mostani Gálvölgyi előadás is elmarad.  A november 8-i Mennyei Hang című Peter Quilter-darab a Játékszín közlése szerint „elháríthatatlan műszaki körülmény miatt”marad el.

Persze elképzelhető, hogy mindez a véletlen műve, csak amikor egy poltikai véleményét nyíltan vállaló, az ország egyik legnépszerűbb színészének a darabjai maradnak el „elháríthatatlan műszaki körülmények miatt” abban a bizonyos jobboldali kultúrkampfban, felmerül a gyanú, hogy bizony másrol lehet szó.

De ha valaki azt hiszi, hogy Gálvölgyi Jánost félre lehet állítani, ha azt hiszik, hogy nem fogjuk megvédeni a művészt tévednek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: