Magyarország segíti Törökországot – Avagy a tolvaj és az orgazda összeszövetkeznek annak érdekében, hogy megszűnjön lopás?


Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan találkozója Pekingben - Fotó: MNO
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hogy ebben az esetben melyik lenne a tolvaj és melyik az orgazda? Mikor melyik, szint mindegy…

Néhány héttel azután, hogy az Európai Parlament kétharmados többséggel megszavazta a Sargentini-jelentést, és megindította az eljárást Magyarország ellen, Trócsányi László Ankarában bejelentette: Magyarország minden segítséget megad Törökországnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásához.

– Magyarország rendelkezik azzal a szakértelemmel, amellyel segítséget nyújthat az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítéséhez, és kész átadni az új bírósági eljárási kódexek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatait – mondta Trócsányi László.

A diplomáciai nyilatkozatok szerint a törökök részéről nagyfokú nyitottságot érzett Trócsányi miniszter, aki bejelentette: kollégája a magyar felajánlást nagy örömmel elfogadta, és jelezte, jövő tavasszal Budapestre látogat. Trócsányi László szerint török igazságügyi reform legfontosabb célkitűzése a hatékony igazságszolgáltatás megteremtése, a perek ésszerű határidőre való befejezése, a digitalizáció, valamint a permegelőzés, illetve a mediáció kérdése is.

A megbeszélésen nem került szóba, hogy a két évvel ezelőtti törökországi puccskísérlet után néhány nap alatt 50 ezer embert vettek őrizetbe. Tanárokat, vallási vezetőket, újságírókat, katonákat, ügyészeket, bírákat, rendőröket és köztisztviselőket zártak börtönben azzal a váddal, hogy részt vettek az Erdogan elleni puccskísérletben. A fénysebességű tisztogatás azóta sem állt le, csak lassabb lett. Az idei választások után két nappal újabb letartóztatási hullám indult. A tárgyaláson szó volt arról is, hogy milyen “támadások” érték Törökországot a jogállamiság ügyében.

Trócsányi László kijelentette, hogy a közigazgatási bíráskodásról szóló magyar törvénytervezetet kedden nyújtják be az Országgyűlésnek. A közigazgatási bíráskodás, amely Törökországban is a rendes bíróságoktól elkülönülten működik, olyan hozzáadott érték, amely a jogállamiságot erősíti – mondta.

Kicsit érthetetlen, mert valószínűleg jobban örülne Orbán, ha a törökök segítenék Trócsányi munkáját.
Akkor hamarabb lehetne letartóztatni és börtönbe vetni azokat, akik nem tetszenek neki…

Ha eddig esetleg valakinek is kétségei lettek volna Trócsányival kapcsolatban, akkor úgy hiszem ezek a múlté lettek egy csapásra…
Ami meglepő, hogy “a hatékony igazságszolgáltatás megteremtése, a perek ésszerű határidőre való befejezése, a digitalizáció, valamint a permegelőzés, illetve a mediáció” kérdésében a magyarok képesek a törököknek tanácsokat adni, hiszen ebben még nem hinném, hogy akkora elismerést szereztünk volna… De ha esetleg Polt Pétert akarná exportálni, az egy dicséretes dolog lenne…

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük