Volner János - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Jobbik sajtótájékoztatóján jelent meg és szólalt fel a pártból nemrég kilépett Volner János.

A politikus azt tette szóvá, hogy a Jobbik programjában korábban nem szerepelt az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a párt most mégis ezt kezdeményezte a Parlamentben. Igaz az erről szóló javaslatot leszavazta a kormánypárti többség.

Az Európai ügyészséghez való csatlakozásról szóló Jobbikos javaslatról tartott sajtótájékoztatót a párt országgyűlési képviselője. Bana Tibor nemcsak a fideszes képviselőket, hanem egykori párttársait is kritizálta, amiért kedden leszavazták a javaslatot a Parlamentben.

„Sajnálatos módon a jobbikból kizárt vagy távozott képviselők is nemmel szavaztak ebben az ügyben ezzel beálltak abba a sorba abba a hazug és álságos kórusba, ami azt képviseli, hogy itt szuverenitási kérdésről van szó” – így Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Az országgyűlés sajtótermében ott volt a Jobbikból nemrég kilépett Volner János is, aki szót kért az ügyben.

„Balczó Zoltán, aki több millióval támogatta a Soros György embereit is magában foglaló konferencia megrendezését, Bana Tibor aki most sajtájt tartott, Staudt Gábor és Gyöngyösi Márton, akkor még egy teljesen más koncepcióban gondolkodtak” – így a politikus.

Volner János szerint a Jobbik 2018-as programjában még szó sem volt az Uniós ügyészség támogatásáról, most is csak liberális nyomásra álltak ki mellette.

„Az Európai Csalás Elleni Hivatal szabadon tevékenykedett Magyarországon, de nem tudott semmit kezdeni a korrupcióval, érdemi befolyást a dolgok alakulására nem tudott gyakorolni. Nekünk, magyaroknak kell ezt a kérdést rendezni és nem fél évente változtatni az elképzelésünket, ahogy ezt most a Jobbik elnöksége teszi a liberális szövetségesek nyomására teszi” – jelentette ki Volner János volt alelnök.

A Jobbik képviselője végighallgatta egykor párttársát majd a terem sarkából néhány mondatban ő is reagált.

„Semmilyen liberális szövetségese nincs a Jobbiknak és az európai ügyészséggel kapcsolatos álláspontot már jó ideje képviseljük, az OLAF nem tudott eredményt elérni az Európai Ügyészség tudna érdemben vissza tudná szorítani a csalásokat, visszaéléseket” – mondta Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Forrás: Hír TV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: