Lázár János - Fotó: Makó Híradó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A végén még megérjük, hogy Lázár épít fel egy komoly ellenzéket a Fidesz és Orbánnal szemben? 

Vagy szimplán csak jó zsaru – rossz zsarut játszanak a fiúk?

Lázár heteken belül a kormány asztalára teszi a dohányzás visszaszorítását szolgáló javaslatcsomagját – Gulyás Gergely beszólására és Orbán Viktor álláspontjára egy Facebook-videóban reagált

Elég erősre sikeredett Lázár János október 18-i bemutatkozó beszéde nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként: azt javasolta, hogy akik 2020 után születnek, ne vásárolhassanak legálisan dohánytermékeket. További javaslatai között szerepel, hogy teljes tilalom legyen a gépjárművekben lévő dohányzásra, de azt is szorgalmazza, hogy több joguk legyen a társasházaknak a dohányzás korlátozására.

Egy üzenet Gulyásnak…

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a Lázár János által felvetett javaslat szerint a vásárlás tiltására vonatkozó szabályozás 2038-ban lépne hatályba, “ez pedig az egész felvetés komolyságát megkérdőjelezi”. A javaslatot nem támogatja, nem tartja jónak; egyetért azzal, hogy a dohányzás káros, de szerinte az, hogy valami káros, nem jelenti azt, hogy teljes egészében be is kell tiltani.
Lázár János Facebook-oldalán tett közzé egy videót kedden, amiben a komolytalanságot emlegető kritikára reagál: ebben egy cigisdoboz felirata alapján jelzi, hogy a dohányzás nem egészségkárosodást, hanem halált okoz. Lázár felidézte: 22 ezer magyar hal meg a dohányzás káros következményei miatt.

…és egy Orbánnak

Lázár azokra a felvetésekre, amelyek a szabadságjogok korlátozásaként tekintenek a dohánytermékek vásárlásának betiltására, azt mondja a videóban: akkor a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel? Sokkal többen halnak meg a cigaretta, mint a drog miatt, mégis különböző szabályok vonatkoznak rá.

Lázár János egy doboz kék Szofival a kezében üzent Gulyás Gergelynek és Orbán Viktornak – Fotó: Facebook

Lázár ezzel a miniszterelnöknek üzent: Orbán Viktort az azonnali.hu kérdezte meg arról, támogatná-e a dohányvásárlás betiltását a 2020. január 1-je után születetteknek, aki azt válaszolta: „Nem, egyáltalán nem, én a szabadság oldalán állok.”

Forrás: Privátbankár / Lázár János hivatalos oldala / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: