Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nehéz mit mondani így felvezetőnek, döbbenet hová süllyedt az országunk!

Pár évvel ezelőtt, ami egyre távolabbinak tünik a korábbi Szocialista kormányok alatt a teljes nemzetközi gazdasági és politikai elit Magyarországot a régió éllovasának tartotta. Minket vettek fel a legkorábban az Európai Unióba, valamint a NATO-ba.

Magyarország a rendszerváltás után sosem látott ütemben fejlődött szomszédainkhoz képest. Mára ott tartunk, hogy van Szlovák euró és bizony-bizony Románia lehagyott minket.

Nekem már az döbbenetes tény, hogy amig korábban a románok jártak hozzánk dolgozni, ma fél Kelet-Magyarország Románba jár át. Nem is csoda, hiszen a legfrissebb számok szerint a románoknál már a minimálbér is magasabb, mint itt a Nemzeti Együttműködés csodálatos pöcegödrében.

A román minimálbér r 1900 lejről 2080-ra nő, ami 9,4 százalékos emelést jelent. A jelenlegi árfolyammal számolva így a Romániában dolgozók minimum 144 643 forintot kereshetnek szemben a magyar 138 ezerrel.

Ezzel pedig az van, hogy az Orbán-kormány elérte, hogy nem a román segédmunkás dolgozik a magyarnak, ellenkezőleg, mehetünk alamizsnáért a gazdagabb Romániához.

Döbbenetesnek tartom, hogy a Fidesz 9 éves kormányzása alatt idáig züllesztette Magyarországot. Erre büszkék? Erre teszik ki majd a plakátokat, hogy Magyarország jobban teljesít?

Minél teljesít jobban?

Mert Romániánál bizonyosan nem!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: