Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van abban valami vicces amikor a focibuzi, szotyolát nyállal köpködő, keményen elhízott vidéki “úriember” nyilatkozik kultúráról…

A felújított Szépművészeti Múzeum átadásán tartott beszédében a miniszterelnök nem mulasztotta el az alkalmat, hogy elmondja: Európával szemben Magyarország nem hagyja veszni a keresztény, magyar kultúrát, ahogy a Nyugattal szemben a magyarok a családra sem a múlt itt maradt örökségeként tekintenek.

Befejeződött a Szépművészeti Múzeum a Liget-projekt részeként zajló több mint három éven át tartó felújítása…

Orbán Viktor miniszterelnök az átadón tartott beszédében elmondta, komoly mérföldkőhöz érkezett a Liget Budapest projekt, amely Európa legnagyobb folyamatban levő városfejlesztési nagy projektje. A miniszterelnök ezután a millenniumi ünnepség jelentőségével, nagyságával példálózott hosszan, majd áttért a jelenbeli magyar és európai politika számára megfogalmazott üzenetekre.

Mi magyarok a saját nagyságunkat sohasem abban láttuk, hogy el tudunk venni valamit másoktól, hanem abban, hogy hozzá tudunk tenni a világhoz. Mi mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle, mondta.

A magyar történelemnek azonban az is része, hogy mindig akadtak olyanok, akiknek szúrta a szemét a magyar nemzet ereje, egysége, és ezek nyoma látszik is a történelemben: a Városligetet a felvonulási diktatúra részévé alacsonyították, és a Budai Vár és a Liget több épületét is lerombolták. De a XX. századból itt maradt eszmék aligha állják már ki a mai idők próbáját, ezek fénye folyamatosan halványul, egyre több kihívásba ütköznek.

Eközben Európa saját gyökereivel vív kultúrharcot, de mi magyarok nem úgy tekintünk a családra, mint a múlt itt maradt örökségére. Ha azt akarjuk, hogy itt 100 év múlva is keresztény, magyar, európai kultúra legyen, akkor nem szabad hátrálni, céljainkat, kultúránkat, hagyományainkat most kell megvédeni.

Orbán Viktor ezután beszédében visszatért a Városligetre, azt mondta, hiába rombolták le a múltban annak neves intézményeit, a Liget-projekt keretében mindet visszaépítik. Újra felépül a felrobbantott Városligeti Színház és a Közlekedési Múzeum régi épülete, valamint megvalósul az új Nemzeti Galéria és az új Néprajzi Múzeum is. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, voltak, akiknek nem tetszett a Szépművészeti Múzeum az építésekor, de az idő nem őket igazolta, és ennyi legyen elég nekünk is.

Most akkor a múltból mit kell megőrizni? A kereszténységet? A diktatórikus eszméket? A családot? A fákat?
Orbán már megint hülyeségeket beszél.

Mi mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle… mondta Orbán. Nah kérem szépen:

Magyarország befizetése az EU-ba: bruttó nemzeti jövedelem 0.85%-a
Magyarország számára kifizetés az EU-tól: bruttó nemzeti jövedelem 4.19%-a

S akkor itt még nem szóltunk arról, hogy
– a Magyarországon történő állami beruházások 95%-át az EU támogatja
– az EU 4.546 milliárd eurót költött Magyarországon
Igen, ez tényleg több, legalábbis fideszes matematika szerint.

És meg ne zavarjon Viktor, hogy a magyarság története itt a Kárpát medencében hódítással, gyilkolással, rablással, rabszolgasorba taszítással, más országok/népek javainak lerablásával kezdődött és emberöltőn keresztül tartott.

Nem oly régen a kazah tesóinál még azt éltette, hogy a turulban manifesztálódott ősi múltunk a megmaradásunk kulcsa és a kereszténységet nem lehet más vallások alá, vagy fölé helyezni. Az elmebetegük eléggé nyilvánvalóan teljesen megborult.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: