Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igen szép az a világ, ahol a közpénzekből működő Magyar Távirati Iroda nemes egyszerűséggel megtagadja egy képviselő közleményének kiadását. Mi változtatás nélkül közöljük Hadházy Ákos írását:

Az MTI megtagadta annak a sajtóközleménynek a közlését, amelyiket Simonka fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán adtam volna ki.

Nem tudom, hogy kire gondoltak, lehet, hogy Simonka unokatestvérének, Tóth Renátának az említése volt a probléma – pedig csak egy felháborító, de nyilvános dokumentumból ( ide kattintva elérhető – szerk.) közöltem adatot, ráadásul arról, hogy a hölgy EU pénzt nyert.(Azon az egyesületen keresztül, aki a milliárdos csalással vádolt másik egyesület telephelyén volt bejelentve)

A közlemény egyébként így szólt volna:

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye

Budapest, 2018. október 29., hétfő (OS) – Miért szabotálta az ügyészség éveken keresztül a Simonka ügy nyomozását? Dr. Hadházy Ákos független képviselő sajtótájékoztatón reagált a Simonka György mentelmi jogáról szóló szavazás eredményére:

Simonka és a magyar ügyészség még mindig tud meglepetéssel szolgálni. Bár elvileg évek óta nyomozgatnak az ügyében, de egészen a legutolsó időkig kézi vezérléssel osztogathatta a vidékfejlesztési LEADER pénzeket?

Juttatott így többek között unokatestvérének (Tóth Renáta, 12 millió forintos támogatás) és üzlet-és tettestársainak és családtagjai cégeinek.

A helyi támogatásokat egészen három héttel ezelőttig a nyomozás alatt levő Magyar Termés TÉSZ (korábban pedig Simonka) telephelyére bejegyzett gyönyörű nevű KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET terítette. Most éppen 700 millió elosztásáról döntött. A pénzek között “persze” ott vannak a Simonkához ezer rokoni és üzleti szállal kötődő cégek, magánszemélyek, “alapítványok”.

Ahelyett, hogy ezt az embert már régen vádemeléssel bíróság elé állították és elítélték volna, a legutóbbi időkig szabadon osztogathatta a pénzeket- a magyar ügyészség asszisztálásával. A fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről ezért megfelelő korább ügyészi indítvány hiányában csak most tudott dönteni az Országgyűlés. Nem véletlen, hogy a hosszú időn át elszabotált lépés előtt el is költözött az “Akciócsoport” egy új irodába ….

Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: