Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hiszem így kell azt a bizonyos … beledobnia ventillátorba.

Van egy gyönyörű történet a főváros IX. kerületéből. Adottak az ellenzéki pártok, melyeknek nagy része együtt tudott működni a tavaszi parlamenti válaszáson és minden információink szerint az önkormányzati választásokon is közösen fognak indulni. Idilli állapot, de a pártok között úgy tűnik tényleg béke van.

Ezt a békét azonban az egyik “ellenzéki” politikus nem tudja elfogadni. Baranyi Krisztina az azóta megszűnt Együtt ferencvárosi önkormányztai képviselője már tavaly tavasszal sem tudott együtt működni az összefogásban induló pártokkal és dacára annak, hogy voltaképpen semmi esélye sem volt ráindult az esélyes jelöltre.

Meg is lett az eredménye –  az áprilisi választáson 3,19 százalékot kapott Budapest 6. számú választókerületében.

Azonban, a békebontó szerepében tetszelgő politikus most sem tud leállni. Úgy tűnik az önkormányzati választásokon is szembemegy a többi párttal.

Független jelöltként elindul a IX. kerület polgármesteri székéért – jelentette be Baranyi Krisztina a közösségi oldalán. Majd tökön is rúgja azonnal az összes ellenzéki pártot:

“Több párt is megkeresett, hogy tegyem ezt az ő színeikben, de azt gondolom, hogy nekem itt a magam szintjén is szembe kell néznem az április 8-i katasztrofális ellenzéki vereség tanulságaival. Áprilisban mindenki csődöt mondott.”

– állítja, majd azt írja, hogy a Jobbiktól és Kétfarkú Kutya Pártig mindenkit felszólított, hogy támogassák őt. – írja a Nyugati Fény.

De mi is a baj Baranyi Krisztinával? Persze azon túl, hogy választásokon már kiderült, a kutya se szavaz rá. Hát bizony vannak a politikusnőnek zűrös ügyei bőven Ferencvárosban.

jozsefattilalakotelep.hu, egy helyi civilek által működtetett kis portál számolt be arról, 2016. szeptemberében, ami eléggé kiverte náluk a biztosítékot, hogy Baranyi Krisztina, képviselőnő, önkormányzati bérlakásért folyamodott a kerület fideszes polgármesteréhez, Bácskai Jánoshoz. Hogyhogy nem, a fideszes többség méltányolta Baranyi Krisztina kérését és ki is utalt neki egy lakást.

Helyben nagy botrány lett az ügyből, az amúgy Baranyival szimpatizáló civilek elfordultak a politikustól és ki is jelentették, eldőlt, hogy Baranyiból nem lesz polgármester soha.

Baranyi az ügy hatására magyarázkodásra kényszerült és végül bejelentette, hogy nem veszi át mégsem a lakást.

2017-ben újabb botrányba keveredett a képviselőnő, ugyanis kiderült, hogy az önkormányzati bérlakásos balhé után 3 hónappal mégis tudott venni egy zsír új 40 millás kéglit a szomszédos kerület Duna parti lakóparkjában. Ráadásul ez az ingatlan nem szerepelt a következő évi vagyon nyilatkozatában. – mindez a HírHugó oldalán látott napvilágot.

Ezek alapján a jobboldallal feltűnően jó kapcsolatot ápoló politikusnő – hiszen kiutalt neki a Fideszes polgármester egy lakást – miért is akarhat elindulni mindenkivel szemben a maga 3%-ával? Azt hiszem sejtjük a választ! Móricz Eszter és Szili Katalin lassan készíthetik a helyet az új kolleganőnek.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: