Vége: Ma felfüggeszthetik a fideszes képviselő mentelmi jogát a parlamentben


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Dolgozós hete kezdődik az országgyűlésnek hétfőn, és rögtön egy húsbavágó ügyben kell dönteniük. Az ügyészség ugyanis nemrég kezdeményezte a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését, azért, hogy gyanúsítottként kihallgathassák bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti nyomozásban.- számolt be a nyugat.hu

A gyanú szerint Simonka egy egész hálózatot alakított ki olyan uniós és hazai támogatások megszerzésére, amiket zöldség-gyümölcs termelők vehetnek igénybe beruházásokhoz, eszközbeszerzésekhez.

Az ügyészség szerint a támogatási kérelmekben jelentősen felülárazták a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket, így emelt összeget vehettek fel. Volt olyan is, hogy valójában használt eszközöket vettek, de újakat számoltak el. A munkák elvégzésére kiválasztott cégeknek a felülárazott vállalkozói díjból általában 45 százalékot vissza kellett adniuk Simonkának. Természetesen készpénzben.

Az ügyészség számításai szerint a Simonka által irányított hálózat 1,4 milliárd forintot csalhatott el. Az országgyűlés minden bizonnyal felfüggeszti Simonka mentelmi jogát, erre utal, hogy az ügyészség nyilvánosságra hozta a megalapozott gyanút, és a kormánypárt emberei és sajtója sem állt ki a képviselő mellett.

Egyébként, ha az eljárás végén Simonkát megfosztják képviselői mandátumától (erre a bíróságnak joga van), akkor a Békés megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerületben időközi választást kell tartani, Simonka ugyanis ott szerzett egyéni mandátumot.

 Már elolvastam néhányszor a Legfőbb Ügyészség közleményét, de még mindig nem akarom elhinni, és azt sem, hogy ezzel az emberrel tesznek is majd valami érdemlegeset a hatóságok. Hiszen annyira arcátlanul nevetett ki bennünket éveken keresztül, amikor a zűrös és szerteágazó ügyeit feszegettük.  – mondta a 168 Órának Füvesi Sándor orosházi MSZP-s képviselő, majd a lap megjegyzi, hogy Füvesi az a politikus, akinek korrupcióellenes munkája sokat jelentett a fideszes honatya ügyeinek nyilvánosságra kerülésében.

Forrás: HírHugó


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük