Vége: Ma felfüggeszthetik a fideszes képviselő mentelmi jogát a parlamentben


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Dolgozós hete kezdődik az országgyűlésnek hétfőn, és rögtön egy húsbavágó ügyben kell dönteniük. Az ügyészség ugyanis nemrég kezdeményezte a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését, azért, hogy gyanúsítottként kihallgathassák bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti nyomozásban.- számolt be a nyugat.hu

A gyanú szerint Simonka egy egész hálózatot alakított ki olyan uniós és hazai támogatások megszerzésére, amiket zöldség-gyümölcs termelők vehetnek igénybe beruházásokhoz, eszközbeszerzésekhez.

Az ügyészség szerint a támogatási kérelmekben jelentősen felülárazták a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket, így emelt összeget vehettek fel. Volt olyan is, hogy valójában használt eszközöket vettek, de újakat számoltak el. A munkák elvégzésére kiválasztott cégeknek a felülárazott vállalkozói díjból általában 45 százalékot vissza kellett adniuk Simonkának. Természetesen készpénzben.

Az ügyészség számításai szerint a Simonka által irányított hálózat 1,4 milliárd forintot csalhatott el. Az országgyűlés minden bizonnyal felfüggeszti Simonka mentelmi jogát, erre utal, hogy az ügyészség nyilvánosságra hozta a megalapozott gyanút, és a kormánypárt emberei és sajtója sem állt ki a képviselő mellett.

Egyébként, ha az eljárás végén Simonkát megfosztják képviselői mandátumától (erre a bíróságnak joga van), akkor a Békés megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerületben időközi választást kell tartani, Simonka ugyanis ott szerzett egyéni mandátumot.

 Már elolvastam néhányszor a Legfőbb Ügyészség közleményét, de még mindig nem akarom elhinni, és azt sem, hogy ezzel az emberrel tesznek is majd valami érdemlegeset a hatóságok. Hiszen annyira arcátlanul nevetett ki bennünket éveken keresztül, amikor a zűrös és szerteágazó ügyeit feszegettük.  – mondta a 168 Órának Füvesi Sándor orosházi MSZP-s képviselő, majd a lap megjegyzi, hogy Füvesi az a politikus, akinek korrupcióellenes munkája sokat jelentett a fideszes honatya ügyeinek nyilvánosságra kerülésében.

Forrás: HírHugó


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük