Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerintem a Fidesz éra legeslegszebb pillanatai azok amikor Vajna Tímea magánrepülőgépen viszi cicáját Amerikába kezelésre.

Hogyan lehetne úgy megfogalmazi azt az érzést amit ez a kép kelt bennem? Persze úgy, hogy ne káromkodjak benne. Valami olyasmi ez, amikor én szégyenlem magam a teljes jobboldal helyett. Mert nem arról van itt szó, hogy ezzel a fajta urizálással lebukott Timike, ellenkezőleg – Ő maga osztotta meg mindezt közösségi oldalán.

Azonban nagyon mellé lőtt mindezzel. Nem véletlen hogy azóta törölte is a bejegyzését. Viszont az ellenzéki Hadházy Ákosról is kiderült valami: méghozzá, hogy a civil szakmája történetesen állatorvos. Így a fenti dilemmámban végül is kisegített az ellenzéki politikus, mert nem a saját szavaimmal kell megfogalmaznom mindazt amit gondolok.

Mert zseniális bejegyzést tett közzé a politikus, íme:

Nem tudom megállni, hogy állatorvosként és képviselőként ne kommentáljam ennek a hölgynek az egészen elképesztő történetét.

1) Az eset részleteit csak a gazdi posztjából ismerem. De állatorvosként nem tudom elképzelni, hogy ez a macska Amerikában olyan kezelést kaphatott volna, amit a magyar kollégák ne tudtak volna neki megadni.

Az USA-ban sok esetben – a jobb anyagi lehetőségek miatt – valóban több mindent meg tudnak tenni a kedvencekért. Ebben az esetben viszont sajnos minden jel szerint (krónikus) veseelégtelenségről van szó, ahol egyszerűen nincs olyan gyógymód, amit ott megtehetnek, nálunk viszont nem.

Az ún. peritoneális dialízis szóba jöhet, ami átmenetileg, néhány napig-hétig javíthat az állat állapotán, gyógyulást és tartós javulást azonban biztosan nem hoz. Ráadásul elméletileg ez az eljárás itthon is elérhető, más kérdés, hogy a módszert éppen annak korlátai miatt, nem szoktuk alkalmazni.

2) Az amerikai állatorvosi vizithez a cica sok-sok milliós magánrepülését a magyar adófizetők fizetik. Közben a gazdi férje az országot kifosztó Fidesz kormány fennmaradásának egyik legfőbb támasza.

A hölgy férje, Vajna András ugyanis a sok milliárdos, ocsmány és hazug állami propaganda hirdetésekből kitartott, a kormány számára kellemetlen híreket elhallgató, a kormány számára veszélyes politikusokat pedig mocskos rágalom hadjáratokkal lejárató TV2 tulajdonosa (bár a hírek szerint meglehet, hogy M. Lőrinc rövidesen ezt is átveszi).

Ráadásul horribilis magánvagyona egyik alapját a kaszinó koncessziók jelentik, ezek a kaszinók pedig számos kedvezményben részesülnek – először is azzal, hogy a személyre szabott törvényeknek köszönhetően nincsen konkurenciájuk.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: