Trumphoz hasonlóan a Fidesz is úri huncutságnak tartja a környezetvédelmet?!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tartózkodtak a Fidesz európai parlamenti képviselői az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslat végszavazásán az EP szerdai strasbourgi ülésén…

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítójára hivatkozva.

Mindezt az EP szavazási jegyzőkönyve is megerősíti. Az 571:53 arányban elfogadott határozatot a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból 165 képviselő támogatta, és mindössze 3 német, egy román, illetve nyolc olasz képviselő nem szavazta meg az indítványt. A tartózkodók között csak a Fidesz kilenc képviselője és Csáky Pál szlovákiai magyar politikus szerepel.

Az Európai Parlament szerdán megszavazta azt a jogszabálytervezetet, amely véget vetne az egyszer használatos műanyagoknak, többek között a tányérok, evőeszközök vagy fülpiszkálók használatának.

A Fidesz–KDNP-képviselőcsoport nevében Hölvényi György indokolta meg az MTI-nek a tartózkodást – írja a hvg.hu. Hölvényi ezt azzal magyarázta, hogy az uniós irányelvek előírásainak megfelelően Magyarországon kötelezővé vált a szelektív hulladékgyűjtés, de az új rendszer bevezetésével a beszerzett eszközök jó része feleslegessé válna, így nem lennének tarthatók a projektekhez tartozó tervszámok, ez pedig akár 140 milliárd forint uniós támogatás visszafizetését is maga után vonhatná.

A Fidesz tartózkodása és Hölvényi magyarázata azért érthetetlen, mert az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég jelentette be, hogy 2021. január 1-jétől teljesen betilthatják a műanyag zacskókat. Magyarországon.

A környezetre különösen nagy veszélyt jelentő, oxidatív úton aprózódó műanyag zacskók forgalmazását a szaktárca várhatóan már 2019. július 1-jétől betiltja.Reális magyar álláspont? Jelenleg elég komoly bevétele van Orbánéknak a csomagoló anyagok adójából, erről nem akarnak lemondani. A hulladékkezelés európai vagy inkább “műanyagvilágbéli” megoldása elég sok pénzbe kerülne, amit már az isten tudja mennyiszer loptak el az EU támogatásokból. Most erre áldozni? Aljas, szemét banda. Rogán-Gaál Cecília közbe meg játssza a mikulásgyár jótékony nagyaszonyának a szerepét. Mert első a nép, és az ország…

Orbán melyik csókosának van műanyaggyára?

Címlapfotó: Work-Véd

Forrás : HVG / Privátbankár /  BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük