Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tartózkodtak a Fidesz európai parlamenti képviselői az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslat végszavazásán az EP szerdai strasbourgi ülésén…

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítójára hivatkozva.

Mindezt az EP szavazási jegyzőkönyve is megerősíti. Az 571:53 arányban elfogadott határozatot a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból 165 képviselő támogatta, és mindössze 3 német, egy román, illetve nyolc olasz képviselő nem szavazta meg az indítványt. A tartózkodók között csak a Fidesz kilenc képviselője és Csáky Pál szlovákiai magyar politikus szerepel.

Az Európai Parlament szerdán megszavazta azt a jogszabálytervezetet, amely véget vetne az egyszer használatos műanyagoknak, többek között a tányérok, evőeszközök vagy fülpiszkálók használatának.

A Fidesz–KDNP-képviselőcsoport nevében Hölvényi György indokolta meg az MTI-nek a tartózkodást – írja a hvg.hu. Hölvényi ezt azzal magyarázta, hogy az uniós irányelvek előírásainak megfelelően Magyarországon kötelezővé vált a szelektív hulladékgyűjtés, de az új rendszer bevezetésével a beszerzett eszközök jó része feleslegessé válna, így nem lennének tarthatók a projektekhez tartozó tervszámok, ez pedig akár 140 milliárd forint uniós támogatás visszafizetését is maga után vonhatná.

A Fidesz tartózkodása és Hölvényi magyarázata azért érthetetlen, mert az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég jelentette be, hogy 2021. január 1-jétől teljesen betilthatják a műanyag zacskókat. Magyarországon.

A környezetre különösen nagy veszélyt jelentő, oxidatív úton aprózódó műanyag zacskók forgalmazását a szaktárca várhatóan már 2019. július 1-jétől betiltja.

Reális magyar álláspont? Jelenleg elég komoly bevétele van Orbánéknak a csomagoló anyagok adójából, erről nem akarnak lemondani. A hulladékkezelés európai vagy inkább “műanyagvilágbéli” megoldása elég sok pénzbe kerülne, amit már az isten tudja mennyiszer loptak el az EU támogatásokból. Most erre áldozni? Aljas, szemét banda. Rogán-Gaál Cecília közbe meg játssza a mikulásgyár jótékony nagyaszonyának a szerepét. Mert első a nép, és az ország…

Orbán melyik csókosának van műanyaggyára?

Címlapfotó: Work-Véd

Forrás : HVG / Privátbankár /  BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: