Trumphoz hasonlóan a Fidesz is úri huncutságnak tartja a környezetvédelmet?!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Tartózkodtak a Fidesz európai parlamenti képviselői az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslat végszavazásán az EP szerdai strasbourgi ülésén…

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítójára hivatkozva.

Mindezt az EP szavazási jegyzőkönyve is megerősíti. Az 571:53 arányban elfogadott határozatot a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból 165 képviselő támogatta, és mindössze 3 német, egy román, illetve nyolc olasz képviselő nem szavazta meg az indítványt. A tartózkodók között csak a Fidesz kilenc képviselője és Csáky Pál szlovákiai magyar politikus szerepel.Az Európai Parlament szerdán megszavazta azt a jogszabálytervezetet, amely véget vetne az egyszer használatos műanyagoknak, többek között a tányérok, evőeszközök vagy fülpiszkálók használatának.

A Fidesz–KDNP-képviselőcsoport nevében Hölvényi György indokolta meg az MTI-nek a tartózkodást – írja a hvg.hu. Hölvényi ezt azzal magyarázta, hogy az uniós irányelvek előírásainak megfelelően Magyarországon kötelezővé vált a szelektív hulladékgyűjtés, de az új rendszer bevezetésével a beszerzett eszközök jó része feleslegessé válna, így nem lennének tarthatók a projektekhez tartozó tervszámok, ez pedig akár 140 milliárd forint uniós támogatás visszafizetését is maga után vonhatná.

A Fidesz tartózkodása és Hölvényi magyarázata azért érthetetlen, mert az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég jelentette be, hogy 2021. január 1-jétől teljesen betilthatják a műanyag zacskókat. Magyarországon.

A környezetre különösen nagy veszélyt jelentő, oxidatív úton aprózódó műanyag zacskók forgalmazását a szaktárca várhatóan már 2019. július 1-jétől betiltja.

Reális magyar álláspont? Jelenleg elég komoly bevétele van Orbánéknak a csomagoló anyagok adójából, erről nem akarnak lemondani. A hulladékkezelés európai vagy inkább “műanyagvilágbéli” megoldása elég sok pénzbe kerülne, amit már az isten tudja mennyiszer loptak el az EU támogatásokból. Most erre áldozni? Aljas, szemét banda. Rogán-Gaál Cecília közbe meg játssza a mikulásgyár jótékony nagyaszonyának a szerepét. Mert első a nép, és az ország…
Orbán melyik csókosának van műanyaggyára?

Címlapfotó: Work-Véd


Forrás : HVG / Privátbankár /  BalraMagyar


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük