Hiller István igen kemény ultimátumot adott a maffia-kormánynak CEU-ügyben


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A szocik Hiller Istvánnal az élen durván nekimentek a hatalomnak

Az MSZP szerint politikai üldöztetés az, ami a CEU-val történik, az intézmény kivonulásának pedig Magyarország, a magyar felsőoktatás lenne az egyetlen vesztese. A szocialisták felszólították a kormányt, tartsa be a saját maga által hozott törvényt és ismerje el az egyetem működésével összefüggő államközi megállapodást.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a CEU ügyéhez a szakmaiságnak semmi köze, egy politikai támadás szülte kényszerdöntés az, amit az egyetem rektora ismertetett.Emlékeztetett arra, hogy Bécs mellett Vilnius is jelezte, készek a CEU-t befogadni, ha el kell hagynia a magyar fővárost.

Nem az a kérdés, hogy a CEU működhet-e Európában, hanem az a kérdés, Magyarország és a magyar felsőoktatás meg tud-e tartani egy nemzetközileg elismert intézményt – foglalta össze.

A volt oktatási miniszter felidézte, 2017 tavaszán a felsőoktatási törvény módosításával döntött a kormányzó többség arról, hogyan kell működnie Magyarországon egy felsőoktatási intézménynek. Mindenki, aki ért a felsőoktatáshoz és a jogalkotáshoz pontosan tudta, a döntés a CEU tevékenységének korlátozásáról szól – mondta.

Hiller István elmondta, szakmailag és jogilag megalapozott, továbbá minden tekintetben megfelel a magyar felsőoktatási törvénynek a Közép-Európai Egyetem és a New York állambeli Bard College közötti – New York állam által elismert – megállapodás, amelyet a magyar kormány nem hajlandó aláírni.

Szerinte a megállapodást azért is el kellene ismernie a kormánynak, mert 1956-ban ez az amerikai felsőoktatási intézmény volt az, amely a legtöbb magyar egyetemi hallgatót befogadta.
Kitért arra, hogy 15 Nodel-díjas és 120 egyetem fejezte ki tiltakozását a CEU ügye miatt. Barbár politika az, amely miatt egy magas színvonalon működő egyetemnek el kell költöznie Magyarországról – hangoztatta.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük