Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy a baloldali ellenzék pártjainak sikerül elsimítani az ellenzéki térfélen duló értelmetlen harcokat. A nemrégiben megtartott fővárosi ellenzéki tüntetés szép példája volt annak, hogy hogyan lehet egységesen fellépni a mai hatalommal szemben.

Korábban  megírtuk, hogy sosem látott érettségről tettek tanúbizonyságot a pártok, amikor végre nem civakodással döntöttek az október 23-i ünnepről, hanem konszenzussal. Ezt a konszenzust erősíti az a tény is, hogy úgy néz ki, hogy előválasztással döntenek majd a főpolgármester-jelölt személyéről.

Molnár Zsolt a Szocialisták budapesti elnökének szavai is erre engednek következtetni akit a kormánypárti Magyar Idők faggatott arról, milyen módon fog ringbe szállni az MSZP.

Molnár úgy fogalmazott – Hamarosan felszáll a füst – mondta a kormánypárti lapnak szűkszavúan, ám határozottan. Az MSZP Budapesti elnöke mindezt arra a kérdésre válaszolta, mely szerint mikorra készülnek el az előválasztás szabályai, feltételrendszere.

Bár tény, hogy van türelmetlenség az ellenzéki oldalon, hiszen mint minannyiszor, most is szorítja az ellenzéket az idő, azonban bíztató és pozitív jel, hogy a pártok valóban egymás között tudnak tárgyalni, eddig senki nem erőszakoskodott, nem ünzegetett a sajtóban.

A lap kérdésére, hogy ki lehet a Szocialista jelölt egy előválasztáson a budapesti pártvezető így válaszolt:  még idén sikerül megtartani az előválasztást, amelyen az MSZP jelöltje – szavai szerint – legnagyobb valószínűséggel Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője lesz.

Arra a krédésre, hogy miért nem Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP úgy válaszolt: nem hitvitát szeretnének, hanem azt, hogy a budapestiek döntsék el, ki legyen a baloldal főpolgármester-jelöltje.

Nem kell oda konfliktust látni, ahol nincsen

Ez nem azt jelenti, hogy ne támogatná az MSZP Karácsonyt illetve, hogy felbomlott volna az MSZP-Párbeszéd szövetsége, ugyanis Molnár szerint az előválasztás végeredménye az is lehet, hogy a baloldal egy eddig még nem ismert civil jelöltet fog támogatni, de mindenki méretődjön meg.

Így semmi akadálya, hogy a civilek, pártok közösen elinduljanak egy előválasztáson, ahol a budapesti ellenzéki szavazók majd eldönthetik, kit tartanak a legalkalmasabbnak arra, hogy leváltsa Orbán fővárosi emberét.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: