A magyar Donald Trump akart lenni de egy “ZS” kategóriás Torgyánra sem futotta


Puzsér Róbert - Fotó: Port.hu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Bizony, Donald Trump megjelenésével egy új politikai stratégia jutott a felszínre. A botrányokozás sosem látott csodafegyverének eljövetele.

Barack Obama kampánya elhozta nekünk a facebook politizálás korszakát és a politikusok “facebook-fétisét”. Gyakorlatilag az a politikus, aki nincs jelen facebookon az nem is létezik. Aztán jött Donald, aki egy igazi botrányhős volt. Emiatt felkapott lett mind a Republikánus mind a Demokrata sajtóban. Na meg facebookon.

És persze mint ahogyan a farmernadrás és a baseball sapka a magyar közéletbe éppen ugyanúgy furmászolták be magukat ezek a politikai trendek. Gyakorlatilag ha egy politikai sajtótájékoztatón az történik, hogy egy politikus kiáll és szakmai érveket mond az nem hír, de ha mindeközben egy lapáttal “azt a bizonyost lapátolja” és nem átvitt értelemben, na az valami.

Ebbe  atérbe érkezett meg a mi hangos publicistánk Puzsér Róbert, aki egész életében hangerejével és vad botrányos ötleteivel érvényesült. Ha Donald Trumpnak sikerülhetett, neki aki egész életét így élte miért ne sikerülhetne.

Csak mint ahogyan a Havanna lakótelep repperei nem Comptont csinálnak, úgy Puzsér sem lett Donald Trump sokkal inkább Torgyán Jóska silány másolata.

Földet vissza, kárpótlást de azonnal – fröcsögte annak idején Jóska bácsi és Puzsér “Sétáló Budapest koncepcja” sem sokkal másabb mint a Chilei cseresznyében kérgesre kopott tenyerű egykori Kisgazdának a szólamai a földosztásokról.

Csak Torgyán egy kialvatlanabb napján is lenyomta volna Puzsért. Egyrészt mert volt politikai rutinja, másrészt amit elmondott, abban legalább a reménye megvolt a megvalósíthatóságnak. Valaha… egyszer…. ha úgy alakul….

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.A “Sétáló Budapest” rémképe még ennyit sem tud. Ugye ez az a koncepció, ami arról szól, hogy tiltsuk ki az autókat a belvárosból, a Margit hídtól egészen a Petőfiig. A Budaivártól az ég tudja meddig. Egyszóval bénitsuk meg a városunkat, függesszük fel a költözködést, majd megoldja a hajtás pajtás bringafutára a szekrénycipelést.


Puzsér konccepciója nem csak az elemi logika próbáját nem állja ki, de Torgyán Puzsérral szemben nem csuklott össze azonnal érvelésében, ha annak a szakmai megvalósíthatóságáról kérdezgették újságírók. Azért Torgyán tudott cifrábbat mondani, mint annyit “Hogy nincs kitalálva még, ez egy vízió, egyébként sem egy főpolgármester dolga kitalálni a szakmai részleteket”. A jogászok meg majd jogászkodnak oszt jónapot.


Nem csoda egyébként, hogy Puzsér az egyébként egyre Kisgazdásodó Jobbik és LMP kegyeit keresi. Ez is ugyanaz a nóta. Igaz a Kisgazdák valaha voltak népszerűek, na meg megkerülhetetlenek és csak a hatalom mámorában ugrottak egymás torkának, de ezeknek a pártoknak még ez sem kellett. Közelébe sem érnek az egykori FKGP-nek, mint ahogyan Puzsér sem tudja megütni legalább a Torgyáni szintet, de ezek a pártok a 21. századiak, nekik meg Puzsér a szegény ember Donald Trumpja.

K.L.

Szép!


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük