A magyar Donald Trump akart lenni de egy “ZS” kategóriás Torgyánra sem futotta


Puzsér Róbert - Fotó: Port.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Bizony, Donald Trump megjelenésével egy új politikai stratégia jutott a felszínre. A botrányokozás sosem látott csodafegyverének eljövetele.

Barack Obama kampánya elhozta nekünk a facebook politizálás korszakát és a politikusok “facebook-fétisét”. Gyakorlatilag az a politikus, aki nincs jelen facebookon az nem is létezik. Aztán jött Donald, aki egy igazi botrányhős volt. Emiatt felkapott lett mind a Republikánus mind a Demokrata sajtóban. Na meg facebookon.

És persze mint ahogyan a farmernadrás és a baseball sapka a magyar közéletbe éppen ugyanúgy furmászolták be magukat ezek a politikai trendek. Gyakorlatilag ha egy politikai sajtótájékoztatón az történik, hogy egy politikus kiáll és szakmai érveket mond az nem hír, de ha mindeközben egy lapáttal “azt a bizonyost lapátolja” és nem átvitt értelemben, na az valami.

Ebbe  atérbe érkezett meg a mi hangos publicistánk Puzsér Róbert, aki egész életében hangerejével és vad botrányos ötleteivel érvényesült. Ha Donald Trumpnak sikerülhetett, neki aki egész életét így élte miért ne sikerülhetne.

Csak mint ahogyan a Havanna lakótelep repperei nem Comptont csinálnak, úgy Puzsér sem lett Donald Trump sokkal inkább Torgyán Jóska silány másolata.

Földet vissza, kárpótlást de azonnal – fröcsögte annak idején Jóska bácsi és Puzsér “Sétáló Budapest koncepcja” sem sokkal másabb mint a Chilei cseresznyében kérgesre kopott tenyerű egykori Kisgazdának a szólamai a földosztásokról.Csak Torgyán egy kialvatlanabb napján is lenyomta volna Puzsért. Egyrészt mert volt politikai rutinja, másrészt amit elmondott, abban legalább a reménye megvolt a megvalósíthatóságnak. Valaha… egyszer…. ha úgy alakul….

A “Sétáló Budapest” rémképe még ennyit sem tud. Ugye ez az a koncepció, ami arról szól, hogy tiltsuk ki az autókat a belvárosból, a Margit hídtól egészen a Petőfiig. A Budaivártól az ég tudja meddig. Egyszóval bénitsuk meg a városunkat, függesszük fel a költözködést, majd megoldja a hajtás pajtás bringafutára a szekrénycipelést.

Puzsér konccepciója nem csak az elemi logika próbáját nem állja ki, de Torgyán Puzsérral szemben nem csuklott össze azonnal érvelésében, ha annak a szakmai megvalósíthatóságáról kérdezgették újságírók. Azért Torgyán tudott cifrábbat mondani, mint annyit “Hogy nincs kitalálva még, ez egy vízió, egyébként sem egy főpolgármester dolga kitalálni a szakmai részleteket”. A jogászok meg majd jogászkodnak oszt jónapot.

Nem csoda egyébként, hogy Puzsér az egyébként egyre Kisgazdásodó Jobbik és LMP kegyeit keresi. Ez is ugyanaz a nóta. Igaz a Kisgazdák valaha voltak népszerűek, na meg megkerülhetetlenek és csak a hatalom mámorában ugrottak egymás torkának, de ezeknek a pártoknak még ez sem kellett. Közelébe sem érnek az egykori FKGP-nek, mint ahogyan Puzsér sem tudja megütni legalább a Torgyáni szintet, de ezek a pártok a 21. századiak, nekik meg Puzsér a szegény ember Donald Trumpja.

K.L.

Szép!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük