Egyvalamit biztosan nem vett észre a tegnapi ellenzéki tüntetésen! – Mutatjuk


Összellenzéki tüntetés 2018. október 23-án a Bem József téren. Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nem szokványos tüntetsét tartott tegnap az ellenzék. Vagyis szokványos volt persze a maga nemében, hiszen már jó ideje közösen éllnak ki a pártok a színpadra, de a tegnapi nap mégis más volt.

Természetesen a helyszínen végighallgatva a beszédeket nem annyira tűnik ki azok valódi értelme, mint ahogyan sok mindent csak akkor szúr ki az ember, ha otthon tiszta fejjel végignézi a rendezvényt. És bizony a tegnapi rendezvény nagyon más volt, mint az eddigiek.

Feltűnt például Önnek, hogy nem Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely vagy Tóth Bertalan álltak a színpadon? De nem is Fekete-Győr András beszélt a Momentum nevében?

Bizony itt sikerült végre eljutnia a pártoknak oda, hogy nema  saját erőembereiket küldték a színpadra, hanem olyan szónokokat, akik sokkal inkább a lényegre világítottak rá és nem a saját pecsenyéjüket akarták sütögetni. Nem voltak üzengetések sem.

Egyik előadó sem húzott elő a kalapból valamilyen csodamegváltó akciósorozatot, nem tért el a korábban megbeszéltektől és nem kányszerítette arra a többi pártot, hogy igazodjanak az ő programjához.

Hosszú időnek kellett eltelnie, de a tegnapi nap a valódi egységről szólt. Nem egyénekről, nem pártokról, hanem arról, hogyan lehet megállítani Orbán rednszerét és hogyan lehet majd csatlakozni az európai ügyészséghez.Ha valaki meghallgatta az MSZP-s Harangozó Tamás beszédét ez az üzenet tökéletesen átjött. A politikus ugyanis úgy fogalmazott: Eljött az ideje, hogy ne azt nézzük, mi az ami szétválaszt bennünket, hanem azt ami összeköt. A politikának rá kell ébrednie, hogy nem az számít ki melyik pártban politizál, a politikának nem szabad írigykedve nézni a civilekre.

Mint a politikus fogalmazott: A civileknek észre kell venniük, hogy már régen nem a pártok az ellenfeleik és azt is, hogy aki civil azt már régen berángatta ez a kormány a politika ingoványos talajára.

Szóval az ellenzék méltóbban nem is emlékezhetett volna meg 1956-ról. Azt gondolom végre az a rendezvény volt a tegnapi, amire mi ellenzékiek oly régóta várunk. Nehéz szülés volt, de azt hiszem a pártoknak – igaz csak útóbb – mégiscsak benőtt a fejük lágya.

A tegnapi naptól újra van remény, remény arra, hogy ez a kormány leváltható!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük