Egyvalamit biztosan nem vett észre a tegnapi ellenzéki tüntetésen! – Mutatjuk


Összellenzéki tüntetés 2018. október 23-án a Bem József téren. Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem szokványos tüntetsét tartott tegnap az ellenzék. Vagyis szokványos volt persze a maga nemében, hiszen már jó ideje közösen éllnak ki a pártok a színpadra, de a tegnapi nap mégis más volt.

Természetesen a helyszínen végighallgatva a beszédeket nem annyira tűnik ki azok valódi értelme, mint ahogyan sok mindent csak akkor szúr ki az ember, ha otthon tiszta fejjel végignézi a rendezvényt. És bizony a tegnapi rendezvény nagyon más volt, mint az eddigiek.

Feltűnt például Önnek, hogy nem Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely vagy Tóth Bertalan álltak a színpadon? De nem is Fekete-Győr András beszélt a Momentum nevében?

Bizony itt sikerült végre eljutnia a pártoknak oda, hogy nema  saját erőembereiket küldték a színpadra, hanem olyan szónokokat, akik sokkal inkább a lényegre világítottak rá és nem a saját pecsenyéjüket akarták sütögetni. Nem voltak üzengetések sem.

Egyik előadó sem húzott elő a kalapból valamilyen csodamegváltó akciósorozatot, nem tért el a korábban megbeszéltektől és nem kányszerítette arra a többi pártot, hogy igazodjanak az ő programjához.

Hosszú időnek kellett eltelnie, de a tegnapi nap a valódi egységről szólt. Nem egyénekről, nem pártokról, hanem arról, hogyan lehet megállítani Orbán rednszerét és hogyan lehet majd csatlakozni az európai ügyészséghez.

Ha valaki meghallgatta az MSZP-s Harangozó Tamás beszédét ez az üzenet tökéletesen átjött. A politikus ugyanis úgy fogalmazott: Eljött az ideje, hogy ne azt nézzük, mi az ami szétválaszt bennünket, hanem azt ami összeköt. A politikának rá kell ébrednie, hogy nem az számít ki melyik pártban politizál, a politikának nem szabad írigykedve nézni a civilekre.

Mint a politikus fogalmazott: A civileknek észre kell venniük, hogy már régen nem a pártok az ellenfeleik és azt is, hogy aki civil azt már régen berángatta ez a kormány a politika ingoványos talajára.Szóval az ellenzék méltóbban nem is emlékezhetett volna meg 1956-ról. Azt gondolom végre az a rendezvény volt a tegnapi, amire mi ellenzékiek oly régóta várunk. Nehéz szülés volt, de azt hiszem a pártoknak – igaz csak útóbb – mégiscsak benőtt a fejük lágya.

A tegnapi naptól újra van remény, remény arra, hogy ez a kormány leváltható!


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük