Önt is érintheti – a végén még Önt is megbüntetik a hajléktalan-ellenes törvény miatt?


Hajléktalanok télen Debrecenben
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Egy jogász ismerősömmel beszélgettem és igen logikusan érvelt amellett, hogy a hajléktalan-ellenes gumitörvény alapján bárkit megbüntethetnek.

Persze én nem akarok jogászkodni, sőt kommentben várom a joghoz értő olvasóink kommentjeit, de nekem sajnálatos módon eléggé logikusnak tűnt az érvelés.

Ugye arról van szó, hogy Magyarországon szabálysértés az életvitel-szerűen való utcán élés. Ezer meg ezer publikáció szól arról, hogy mennyire embertelen ez az intézkedés, na meg arról, hogy mennyire nem a probléma megoldása a cél, hanem a probléma elrejtése a szemek elől.

Mindezt úgy, hogy a jobboldal megszünteti a lakáskasszákat, semmit nem tesz az elhelyezés nélküli kilakoltatások megállításának érdekében.

Azonban egy érdekes tényre hívta fel a jogász barátom a figyelmemet. Ugyebár van egy olyan állampolgári kötelessége minden magyar állapolgárnak, hogy a tudomására jutott szabálysértést vagy törvénysértést azonnal jeleznie kell a hatóságok felé.

Most gondoljunk bele, mi történik abban az esetben, ha egy hajléktalannal találkozunk mondjuk az aluljáróban? Hát kötelességtudó állampolgárként értesíteni kellene haladéktalanul a hatóságokat arról, hogy jogsértést tapasztalunk.

Ugye a kormánypártok által elfogadott hajléktalanokat vegzáló törvény szabálysértésként kezeli azt, hogy valaki életvitelszerűen az utcán él, tehát feljelentési kötelezettségünk nincs, azonban számomra nem volt egyértelmű, hogy szabálysértési ügyekben van-e bejelentési kötelezettségünk.

Ezért felhívtam a rendőrséget és általánosságban információt kértem arról, hogy szabálysértési ügyekben, ha az tudomásunkra jut van-e bejelentési kötelezettségünk a hatóságok felé. A válasz egyértelmű volt. Van!

Mint mondtam, nem vagyok jogász, de ez alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy kötelesek vagyunk bejelentést tennie mertársaink ellen, akik az utcán élnek.Ön fel fogja hívni a rendőröket, ha egy szerencsétlen embertársunk az utcán alszik?


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük