Saját tisztújjító kongresszusán végezte ki magát az LMP


Forrás: Vásárhely24
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az LMP belefulladt a saját maga okozta katyvaszba.

Ha van olyan politikai párt, amely szétesett az országgyűlési választások után az nem más, mint a magukat 21. századinak tituláló pártok. Ha ez a 21. századi politika abból pedig bizonyossan nem kérünk.

A Jobbikból talán több politikus távozott eddig, mint az LMP-ből, amely párt a mai napon tartotta tisztújjító kongresszusán, azután, hogy a korábbi két társelnöke a pártnak viharos körülmények között távozott a pártból.

Az LMP történetének legsötétebb időszakán van túl. Volt itt verekedés etikai bizottsági ülésen, kizárások, sőt a párt szinte valamennyi érdemi politikusát eltíltották azóta a pártvezetéstől. Így futottak neki a mai napnak, ahol már csak egyetlen egy név maradt a kalapban aki nem a totális ismeretlenség homályából indult a pozicióért a Szocialista Párt ZS kategóriás politikusa Demeter Márta.

Nem elég, hogy az LMP kénytelen megküzdeni saját belső szabályzatával, mely előírja, hogy mindenképp nőnemű társelnököt kell választani a mostani KEresztes Lóránd László mellé, de ügyes belső szalámitaktikájával megteremtette azt a lehetőséget önmagának, hogy szinte csak egyetlen egy ismert női arc maradt a pozicióra, Demeter.

A rossz nyelvek szerint a politikusnő azért távozott az MSZP-ből, mert a Szocialisták nem tartották meggyőzőnek azt a politikai teljesítményt amit a politikusnő a frakcióban végzett és eszük ágában sem volt az MSZP következő választási listáján befutó helyre helyezni a politikusnőt, aki korábbi pártjától zsákmányolt mandátumával az elöző ciklusban átült az LMP frakcióba.Bár Demeter Márta hozott egy mandátumot az LMP-nek amiért cserébe a párt befutó helyre rakta a politikusnőt, a párt tagsága csak harmadik nekifutásra vette fel egyáltalán a tagjai közé a politikusnőt.

A múlt héten robbantotta a botrányt – mely alapján érthető, hogy az MSZP milyen belső kritikákat fogalmazhatott meg vele szemben – amelyben állította – mégha kérdésnek is álcázva, hogy a magyar miniszterelnök lányát Orbán Flórát katonai géppel szállították haza.

Noha a honvédelmi szakpolitikusként aposztrofált politikusnő állításai álhírnek minősültek, mert kiderült, hogy csak egy névrokonság az amit ő politikai botránynak vélt az LMP-ben már nem maradt akkora erő, hogy az önmagát lejárató politikusnőt ne válaszzák meg a párt női társelnökének.

Ez pedig azt jelenti, hogy az LMP ma áttételesen de bejelentette, hogy legyőzte saját magát a párt. Egy alkalmatlan politikust emelt a legfelsőbb pozicióba mert egyrész nem maradt már más, másrészt félt attól, hogy a mai kongresszus botrányba fullad. Az LMP pedig előremenekülésébe mindent bevallott arról, milyen állapotban is van ez a párt, ami egy kategóriában van a politikai öngyilkossággal.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük