Lendvai Ildikó is részt vett a 61 éves hajléktalan nő tárgyalásán – döbebnetes beszámoló a politikustól


Lendvai Ildikó
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lendvai Ildikó a Magyar Szocialista Párt politikusa is jelen volt annak a hajléktalan nőnek a tárgyalásán, akit a rendőrség “hajléktalanság bűne” miatt letartóztatott, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Lendvai Ildikó bejegyzésében úgy fogalmaz: Állunk a Fővárosi Törvényszék előtt. Bent folyik a hajléktalanságon kapott 61 éves asszony tárgyalása.

“A Város Mindenkié” egyesület ú.n. utcajogászai védik. Egy fiatal mszp-s kollégát és az egyesület aktivistáit kérdezgetem, ők már előbb megérkeztek. Kiderül: a “bűnös” a Feneketlen tó mellett üldögélt egy padon, a holmijával és a kutyájával.

Mindenét elvették, (elembertelenítés 1. állomás), a kutyát egy alapítvány munkatársa menhelyre vitte. Nem tudom, mi van, ha ő nincs ott.

Csöpörög az eső, várunk. Kiokosodom a szabálysértési eljárás reguláiból. Ilyenkor a gyanúsítottnak nem kell a tárgyalás helyszínén tartózkodnia, elég, ha elektronikus úton vannak kapcsolatban vele.

Nem értem, az abszurditás fokozásán kívül mire jó, hogy az asszonyt nem engedik a tárgyalóterembe, egy pár méternyire lévő kihallgató szobából kell videóközvetítés útján felelgetnie. (Elembertelenítés 2. állomás.)


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Nem nézhet a szemébe a bírájának, az ügyvédje nem érintheti meg a vállát, nem mondhat neki halkan semmit. Az ügyvéd kéri, hogy bejöhessen. Nem engedélyezik, mint mondják, “az ő érdekében”, mert milyen megalázó volna bilincsben végigjönnie a folyosón. Megint nem értem. Akkor miért nem lehet levenni róla a bilincset?


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Nem állt ellen semmiben, csak az ártatlanságát hangoztatja: nem szándékosan hajléktalan. Ugyan most nem ez számít, de érettségizett nő, korábban dolgozott többek között kórházban és a BM-ben is.

A bírósági titkár mechanikusan teszi fel az előírt kérdéseket -gondolom, muszáj neki-, pl. azt, hogy nem terhes-e. Már nem személy, csak egy ügyirat. (Elembertelenítés 3. állomás.) “61 éves vagyok”-feleli.

Az ítéletet már nem tudom megvárni, később megtudom: “megúszta” figyelmeztetéssel. Nyomatékosan figyelmeztették, hogy többé ne legyen hajléktalan.
Itthon olvasom a tudósítások alatti kommenteket. Az egyik: “Helsinkisek, akkor fogadjátok be őket és gondoskodjatok róluk! Soros ad rá pénzt.” Ismerős szöveg. Mostantól a hajléktalan a mi saját, itthoni, magyarul beszélő migránsunk..

Egy másik cikkben olvasom azt is, hogy a jószívű miniszterelnök a nyíregyházi állatkertben örökbe fogadott egy orrszarvú bébit. Azzal biztosan kevesebb a baj.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük