Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök ritkán szokott belpolitikai megnyílvánulásokat tenni, mióta – az azóta megszűnt – párja az Együtt munkájából távozott. Azonban ha megszólal érdemes odafigyelni arra, amit mond, mert nem ok nélkül teszi a politikus.

A HVG hasábjain publikált egy három oldalas mély elemzést arról, hogy hogy merre halad az ország sorsa és meglehetősen negatív képet festett a volt miniszterelnök.

Bajnai szerint, Magyarországot 2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál fenyegeti, hanem a lassan ölő daganat.

Szerinte az amúgy is fogyatkozó magyarság számára „nemzeti katasztrófa” a lakosság „bő öt százalékának elvándorlása, tartós külföldre települése”. Hiszen az elvándorlók zöme a legképzettebb és/vagy legvállalkozóbb kedvű korosztályokból kerül ki. Bajnai szerint a felsőoktatás „folyamatos züllesztése” ráadásul ösztönzi a tehetséges fiatalok elvándorlását, a tudás kiáramlását.

Eközben a hazai, egyre súlyosabb munkaerőhiány befékezheti a beruházásokat, a gazdasági felzárkózást, tarthatatlanná teszi a „tartalékaitól 2010-ben megfosztott nyugdíjrendszert”. Hosszú távon lényegesen kisebb, szegényebb és jelentéktelenebb Magyarország képét vetíti előre.

Bajnai úgy látja, a jelenlegi rendszer emellett „a legnehezebben helyrehozható kárt a fejekben és a lelkekben okozza”. A volt miniszterelnök szerint a hatalom megőrzéséhez, illetve a valós problémák és az „államosított korrupció” elfedéséhez nélkülözhetetlen a „választók folyamatos agymosása és manipulációja”.

Bajnai Gordon szerint ezért a felzárkózás és a magyar polgárosodás esélye ma távolabb van, mint 1990-ben.

Forrás: HVG – Sztárklikk – BalraMagyar

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: