Hosszú hallgatás után megszólalt Bajnai Gordon – döbbenetes dolgot állít a volt miniszterelnök


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 7
    Shares

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök ritkán szokott belpolitikai megnyílvánulásokat tenni, mióta – az azóta megszűnt – párja az Együtt munkájából távozott. Azonban ha megszólal érdemes odafigyelni arra, amit mond, mert nem ok nélkül teszi a politikus.

A HVG hasábjain publikált egy három oldalas mély elemzést arról, hogy hogy merre halad az ország sorsa és meglehetősen negatív képet festett a volt miniszterelnök.

Bajnai szerint, Magyarországot 2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál fenyegeti, hanem a lassan ölő daganat.

Szerinte az amúgy is fogyatkozó magyarság számára „nemzeti katasztrófa” a lakosság „bő öt százalékának elvándorlása, tartós külföldre települése”. Hiszen az elvándorlók zöme a legképzettebb és/vagy legvállalkozóbb kedvű korosztályokból kerül ki. Bajnai szerint a felsőoktatás „folyamatos züllesztése” ráadásul ösztönzi a tehetséges fiatalok elvándorlását, a tudás kiáramlását.

Eközben a hazai, egyre súlyosabb munkaerőhiány befékezheti a beruházásokat, a gazdasági felzárkózást, tarthatatlanná teszi a „tartalékaitól 2010-ben megfosztott nyugdíjrendszert”. Hosszú távon lényegesen kisebb, szegényebb és jelentéktelenebb Magyarország képét vetíti előre.

Bajnai úgy látja, a jelenlegi rendszer emellett „a legnehezebben helyrehozható kárt a fejekben és a lelkekben okozza”. A volt miniszterelnök szerint a hatalom megőrzéséhez, illetve a valós problémák és az „államosított korrupció” elfedéséhez nélkülözhetetlen a „választók folyamatos agymosása és manipulációja”.Bajnai Gordon szerint ezért a felzárkózás és a magyar polgárosodás esélye ma távolabb van, mint 1990-ben.

Forrás: HVG – Sztárklikk – BalraMagyar

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 7
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük