Pink Floyd - The Wall | A tárgyalás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha valakinek kétsége lett volna bebizonyosodott, az államaparátus fel fog lépni a hajléktalanság ellen.

A Zoom.hu beszámolója alapján elmondható, hogy az egyik legelmebetegebb legsötétebb pillanata elérkezett a magyar jogállamnak és morálnak. Mert egy társadalomról mindent elmond az, hogyan bánik a legelesettebjeikkel. A szolidaritás nemes eszmánye pedig úgy néz ki nyugat felé elhagyta hazánkat.

Az a gödöllői hajléktalan, aki amúgy korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását bűnösnek találtatott hajléktalanság vádjában és bizony bilincsben végezte.

A férfit kedden kora este igazoltatták a rendőrök, amint a gödöllői Kossuth Lajos utcában egy padon ült – írja a 444.hu. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, majd miután a férfi közölte velük, hogy nem akar hajléktalanszállóra menni, hanem inkább a közeli Erzsébet parkban aludna, bevitték a rendőrkapitányságra, őrizetbe helyezték és ma bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállították.

A kirendelt ügyvéd szerint a hajléktalan férfi nem problémás, a bíróság előtt tett vallomása alapján pedig éppen a balhét akarta elkerülni azzal, hogy nem volt hajlandó hajléktalanszállóra menni.

A bíróság előtt ugyanis azzal érvelt, hogy azért nem akar hajléktalanszállóra menni, mert ott sok a lopás és a verekedés.

A rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette, amit minden fél elfogadott, így nem volt fellebbezés. A férfinak 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kellene fizetnie.

Bár a törvény lehetőséget ad arra, hogy az elítélt férfinek minden vagyontárgyát elvegyék és megsemmisítsék, ez esetben visszakapta ruháit, vagyontárgyait.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: