Torzsa Sándor a Societas elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nemrégiben bombaként robbant a hír, hogy a Fidesz egyik pillanatról a másikra megszüntette a lakástakarék kasszák állami támogatását. Mondanom sem kell a lakástakaréknak éppen az volt a lényege, hogy az állampolgár megtakarítása mellé hozzáadott az állam is egy jó nagy darab összeget, hogy megoldható legyen a családnak a lakásvásárlás.

Mert máskülönben hogy a jó istókba lesz valakinek lakása a mai Magyarországon? Sok kerületben 20-25 éves várólisták vannak az önkormányzati lakásokra, az meg valahogy megérthető, ha valaki nem akar hitelt felvenni, látjuk, hogy járt pórul a devizahitelesek sokaasága.

A lakástakarék nem rövid távon de valamicske eséllyel mégicsak kecsegtette a polgárokat, hogy egyszer valahogy sajátba tudnak költözni. Becsületes úton ugyanis lehetetlen 40-50 millió forintot megkeresni. Márpedig a lakások ára ezen a színvonalon mozognak.

Most hogy a kormány ismét lerombolt valamit, ami enyhítette volna a lakhatási válságot, éppen ezért a Societas az MSZP társult ifjúsági szervezete tiltakozó akcióba kezd.

“Tiltakozz! Köszönd meg fideszes képviselődnek, hogy tönkre tette az álmod” – címmel jelentették be akciójukat, melyben azt írják, nem várt eddig se semmit a Fidesztől, hogy meg fogja oldani a generációnk, a fiatalok lakáshelyzetét. De most cserébe azzal, hogy eltörölték a lakástakarékok támogatását sok ezer fiatal álmát dobták a kukába.

Ennyit arról, hogy a Fidesznek fontosak a családok és fontosak a családalapítás előtt álló fiatalok- összegzik a baloldali fiatalok a helyzetet

Majd tiltakozásra szólítanak fel: “Tiltakozz! Azt javasoljuk, hogy mindenki aki fel van háborodva, írjon egy e-mailt a fideszes képviselőjének és köszönje meg neki, hogy szavazatával tönkretette a fiatalok álmait.”

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a Parlament weboldalán tudod megnézni, hogy ki a képviselőd és az email címét is! Ide kattintva tudod elérni a felületet!

Azt már mi áruljuk el, hogy a felület úgy működik, hogy beírod a településhez a településed nevét, majd a ciklusnál kiválasztod a “2018-” opciót.

Utána rákattintasz a képviselő nevére, majd a profiljának a legalján lesz az email címe!

Mi ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek gondoljuk, hagyj lássák csak a Fideszesek, hogy nem tehetnek meg bármit! Ezért azon túl, hogy arra kérünk írj egy mailt, arra is megkérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, mert a Societas kezdeményezéséről nem ad hírt a propaganda média!

hirhugó.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: