Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos, belefutottunk egy listába, melyet egy 20 éves fiatalember tett közzé közösségi oldalán. Ennyire éretten és tisztánlátó fiatallal régen találkoztunk, ezért amit leírt mindenféle változtatás nélkül közöljük:

Elmúlt 5 évből néhány kormányzati intézkedés, ami érintett engem/korosztályomat:

– Kötelező 5 testnevelés óra/hét, egy nap este 6-ra értem haza gimnáziumból
– Kötelező 50 óra közmunka az érettségihez

– Internetadó (szerencsére nem valósult meg, de annyira hihetetlen hogy egyáltalán eszébe jut valakinek ilyesmi, hogy muszáj a listában szerepeljen)

– CSOK – ha nincs 3 gyereked, nézhetsz ki a fejedből, hisz 10 millióval magasabb lakásárakkal találod szembe magad
– Cafeteria nagyjának eltörlése – véletlenül se lehessen béren felüli juttatásokat adni a munkavállalóknak

– Közegészségügy egy katasztrófa. 5-6 órás sorabanállások, 3-5 hónapos időpont várakozási idők, felmondási botrányok, orvosok külföldre menekülnek a körülmények miatt. Ha valaki nem engedheti meg a magánegészségügyet akkor megszívta? Sűrgösségi ellátásról ne is beszéljünk, 8-16 órás várakozási idők?? Akár meg is halhatok közben?

– CEU kitiltása az országból, ami kb. az egyetlen egyetem volt ami minőségi mesterszakokat nyújtott közgazdaságtanból.
– Lakástakarék pénztár eltörlése – Kb. az egyetlen esélye a a legtöbb fiatal számára hogy 20-as éveiben előteremtse az önrészt egy Pesti lakáshoz.
– Lakás áfa 5%-ról 27%-ra emelése – Persze, mindenki ki tudja fizetni azt a +22%-t.

Kérdezem, mi a következő? Tartós befektetési számlát is megszüntetik? Oktatás helyzetéről ne is beszéljünk. És nem, nem vagyok kíváncsi arra, hogy hány migráns jön be az országba, ahogy arra sem, mi mindent kennek Sorosra.

Arra viszont igen, hogy hogyan szeretnék az oktatást legalább jó írányba terelni! (Fejlesztésről nem is álmodok, egyenlőre azt kéne elérni, hogy ne ártsunk neki minden intézkedéssel).

Arra is kíváncsi lennék, hogy mégis mi az az indok amiért egy fiatal ne menjen nyugatra? Mert a fenti intézkedésekkel és a jelenlegi magyar környezettel konkrétan elűzik a fiatalokat az orszából.

Arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan lett hirtelen Mészárós Lőrinc a 2. leggazdagabb magyar.
És sorolhatnám…. Persze mindegyik fenti ponttal lehet vitatkozni.

És igen, ezek apróságok, az élet megy tovább és továbbra is a legtöbb rajtunk és saját erőfeszítéseinken múlik, nem pedig a környezeten.
Csak kérdezem én merre megyünk és jó-e az az irány?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: