Meglepőt húzott az MSZP-s polgármester – így kell nekimenni a hatalomnak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Amikor azt mondom, hogy egy polgármester olyan személyre gondolok, mint a kispesti Gajda Péter. A városvezető, hasonlóan szegedi vagy angyalföldi kollégájához, pontosan érti és tudja mi a feladata egy városvezetőnek ellenzékben, mikor olyan kormány ül tort Magyarország felett, mint amilyen a mai Fidesz hatalom.

Ugye nemrégiben bombaként robbant a hír, hogy a Fidesz egyik pillanatról a másikra megszüntette a lakástakarék kasszák állami támogatását. Mondanom sem kell a lakástakaréknak éppen az volt a lényege, hogy az állampolgár megtakarítása mellé hozzáadott az állam is egy jó nagy darab összeget, hogy megoldható legyen a családnak a lakásvásárlás.

Mert máskülönben hogy a jó istókba lesz valakinek lakása a mai Magyarországon? Sok kerületben 20-25 éves várólisták vannak az önkormányzati lakásokra, az meg valahogy megérthető, ha valaki nem akar hitelt felvenni, látjuk, hogy járt pórul a devizahitelesek sokaasága.

A lakástakarék nem rövid távon de valamicske eséllyel mégicsak kecsegtette a polgárokat, hogy egyszer valahogy sajátba tudnak költözni. Becsületes úton ugyanis lehetetlen 40-50 millió forintot megkeresni. Márpedig a lakások ára ezen a színvonalon mozognak.

Most hogy a kormány ismét lerombolt valamit, ami enyhítette volna a lakhatási válságot a polgármester egészen más irányba indult el. Mint internetes bejegyzésében tudajta.:

Míg a Kormány ma hazavágta a lakástakarék pénztárak működését, addig mi Kispesten bővítettük a Családok Átmeneti Otthonát. Újabb három vadonat új, frissen berendezett lakás szolgálja azokat a kerületi gyermekes családokat, akik súlyos lakhatási körülmények között éltek és a hajléktalanság réme fenyegeti őket. – közli internetes oldalán Gajda Péter, Kispest polgármestere.Csak egy kis adalák mindehez: néhány napja lépett életbe a kormány hajléktalanságot kriminalizáló törvénye, mely szerint mostmár büntetendő cselekmény életvitelszerűen az utcán lakni. Mindeközben pedig megszüntetik a lakáshoz jutás egyetlen értelmes alternatíváját.

Az a baj, hogy erre a területre is betette a kezét-lábát a kormány. Mint ahogy amikor az oktatáshoz hozzányúltak azt is szétverték, most ezt is hazavágták. Persze a Pasa-parki luxuslakásokból nézve nem nehéz megoldani a lakhatást, de a többségnek igen is komoly terhet okoz. Persze biztos most is jól járt valaki.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük