Meglepőt húzott az MSZP-s polgármester – így kell nekimenni a hatalomnak


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Amikor azt mondom, hogy egy polgármester olyan személyre gondolok, mint a kispesti Gajda Péter. A városvezető, hasonlóan szegedi vagy angyalföldi kollégájához, pontosan érti és tudja mi a feladata egy városvezetőnek ellenzékben, mikor olyan kormány ül tort Magyarország felett, mint amilyen a mai Fidesz hatalom.

Ugye nemrégiben bombaként robbant a hír, hogy a Fidesz egyik pillanatról a másikra megszüntette a lakástakarék kasszák állami támogatását. Mondanom sem kell a lakástakaréknak éppen az volt a lényege, hogy az állampolgár megtakarítása mellé hozzáadott az állam is egy jó nagy darab összeget, hogy megoldható legyen a családnak a lakásvásárlás.Mert máskülönben hogy a jó istókba lesz valakinek lakása a mai Magyarországon? Sok kerületben 20-25 éves várólisták vannak az önkormányzati lakásokra, az meg valahogy megérthető, ha valaki nem akar hitelt felvenni, látjuk, hogy járt pórul a devizahitelesek sokaasága.

A lakástakarék nem rövid távon de valamicske eséllyel mégicsak kecsegtette a polgárokat, hogy egyszer valahogy sajátba tudnak költözni. Becsületes úton ugyanis lehetetlen 40-50 millió forintot megkeresni. Márpedig a lakások ára ezen a színvonalon mozognak.

Most hogy a kormány ismét lerombolt valamit, ami enyhítette volna a lakhatási válságot a polgármester egészen más irányba indult el. Mint internetes bejegyzésében tudajta.:

Míg a Kormány ma hazavágta a lakástakarék pénztárak működését, addig mi Kispesten bővítettük a Családok Átmeneti Otthonát. Újabb három vadonat új, frissen berendezett lakás szolgálja azokat a kerületi gyermekes családokat, akik súlyos lakhatási körülmények között éltek és a hajléktalanság réme fenyegeti őket. – közli internetes oldalán Gajda Péter, Kispest polgármestere.
Csak egy kis adalák mindehez: néhány napja lépett életbe a kormány hajléktalanságot kriminalizáló törvénye, mely szerint mostmár büntetendő cselekmény életvitelszerűen az utcán lakni. Mindeközben pedig megszüntetik a lakáshoz jutás egyetlen értelmes alternatíváját.

Az a baj, hogy erre a területre is betette a kezét-lábát a kormány. Mint ahogy amikor az oktatáshoz hozzányúltak azt is szétverték, most ezt is hazavágták. Persze a Pasa-parki luxuslakásokból nézve nem nehéz megoldani a lakhatást, de a többségnek igen is komoly terhet okoz. Persze biztos most is jól járt valaki.Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük