Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor azt mondom, hogy egy polgármester olyan személyre gondolok, mint a kispesti Gajda Péter. A városvezető, hasonlóan szegedi vagy angyalföldi kollégájához, pontosan érti és tudja mi a feladata egy városvezetőnek ellenzékben, mikor olyan kormány ül tort Magyarország felett, mint amilyen a mai Fidesz hatalom.

Ugye nemrégiben bombaként robbant a hír, hogy a Fidesz egyik pillanatról a másikra megszüntette a lakástakarék kasszák állami támogatását. Mondanom sem kell a lakástakaréknak éppen az volt a lényege, hogy az állampolgár megtakarítása mellé hozzáadott az állam is egy jó nagy darab összeget, hogy megoldható legyen a családnak a lakásvásárlás.

Mert máskülönben hogy a jó istókba lesz valakinek lakása a mai Magyarországon? Sok kerületben 20-25 éves várólisták vannak az önkormányzati lakásokra, az meg valahogy megérthető, ha valaki nem akar hitelt felvenni, látjuk, hogy járt pórul a devizahitelesek sokaasága.

A lakástakarék nem rövid távon de valamicske eséllyel mégicsak kecsegtette a polgárokat, hogy egyszer valahogy sajátba tudnak költözni. Becsületes úton ugyanis lehetetlen 40-50 millió forintot megkeresni. Márpedig a lakások ára ezen a színvonalon mozognak.

Most hogy a kormány ismét lerombolt valamit, ami enyhítette volna a lakhatási válságot a polgármester egészen más irányba indult el. Mint internetes bejegyzésében tudajta.:

Míg a Kormány ma hazavágta a lakástakarék pénztárak működését, addig mi Kispesten bővítettük a Családok Átmeneti Otthonát. Újabb három vadonat új, frissen berendezett lakás szolgálja azokat a kerületi gyermekes családokat, akik súlyos lakhatási körülmények között éltek és a hajléktalanság réme fenyegeti őket. – közli internetes oldalán Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Csak egy kis adalák mindehez: néhány napja lépett életbe a kormány hajléktalanságot kriminalizáló törvénye, mely szerint mostmár büntetendő cselekmény életvitelszerűen az utcán lakni. Mindeközben pedig megszüntetik a lakáshoz jutás egyetlen értelmes alternatíváját.

Az a baj, hogy erre a területre is betette a kezét-lábát a kormány. Mint ahogy amikor az oktatáshoz hozzányúltak azt is szétverték, most ezt is hazavágták. Persze a Pasa-parki luxuslakásokból nézve nem nehéz megoldani a lakhatást, de a többségnek igen is komoly terhet okoz. Persze biztos most is jól járt valaki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: