Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Régen tudtam lelkesedni pártos akciókért, de a Józsefvárosi Szocialisták annyira fasza dolgot vittek véghez, hogy szabályosan rajongani vagyok képes az akcióért.

Pedig a téma szomorú. Tegnap lépett életbe ugyanis az a törvény, melynek értelmében egyrészt a törvény erejével tiltotta meg a kormányzat, hogy bárki életvitelszerűen az utcán éljen, másrészt a hontalan szerecsétlenek utolsó vagyontárgyait is elveheti a kormány.

Az embertelenségről annyit, hogy én nem tudom ki és mikor, melyik lázálmában találta ki azt, hogy ha betiltjuk a hajléktalanságot, azzal meg is oldjuk. Ez nagyjából olyan mintha hoznának egy törvényt arról, hogy mától tilos az izületi fájdalom. Ha törvénybe leírunk valamit attól még nem tudjuk megszüntetni. Ha pedig ennyire ostoba kormányunk van, nos felmerülhet a kérdés, hogy valójában nem is a porblémát akarják megoldani, hanem kivagyi erődemonstrációt tartanak a legszegényebbekkel.

Viszont az MSZP talán az idei legerősebb akcióját rántotta össze. A Szocialisták józsefvárosi aktivistái és Korózs Lajos országgyűlési képviselő az utcára vonultak.

Azonban nem valami izadságszagú 50 fős demonstrációt rántottak össze hanem cselekedtek. A nagykörút valamennyi fáját felaggadták meleeg ruhadarabokkal, melyet a kerület rászorulóinak szántak, valamit megszállták a közterületeket is adományaikkal.

Ide kattintva még több kép az akcióról!

Mint fogalmaz az MSZP ilyen formában tiltakozik a párt az embertelen megoldás ellen, mely során nem csak a hajléktalanokat akarják törvényileg kitiltani a küzterületekről, hanem utolsó vagyontárgyaikat is elveszik tőlük.

Éjszaka “feldíszítettük” a József körúti fákat. Ezzel is segítettük a hajléktalanokat! – írja internetes bejegyzésében Korózs. 

Az MSZP üzenete pedig világos! Minél embertelenebb törvényeket hoz a hatalom az MSZP annál erősebben fog kiállni az elesettek ellen. Ha kell minden éjjel az utcán lesznek a párt aktivistái, de megakadályozzák, hogy kifosszák azokat akik a legelesettebbek.

Ha valaki pedig azt hinné, hogy ez csupán egy egyszeri kapányfogás lett volna nos az akció nem állt le:

Folytatjuk este is a hajléktalanok megsegítését! Ennivalót vittünk a Menhely Alapítvány Vajdahunyad u. 3. szám alá! – tette közzé internetes oldalán a politikus.

Korózs mindezen felül pedig felhívta a figyelmét a hatóságoknak:

Rendőrök! Polgárőrök! Mentősök! Közterületi felügyelők!
Amit most a parancsnokok és vezetők kérnek tőletek az a Btk.-ba ütköző cselekedet: EMBERIESSÉG ELLENI BŰNCSELEKMÉNY (143. § (1) (c, e, g, h).

Aki végrehajtja, az bűncselekményt követ el a nemzetközi (1998-ban elfogadott római statútum alapján) és a hatályos magyar jog szerint. Minden elöljáró által kiadott parancsnál vagy utasításnál van egy magasabb rendű parancs és ez az erkölcsi parancs!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: