Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szomorúság és gyász ismét… Egy ország imádta a magyar televíziózás hőskorában Baleczky Annamáriát, aki egy idősek otthonában neki kialakított kis szobában élte le élete utolsó hónapjait.

Itt is hunyta le végleg a szemét pénteken a 70 éves egykori televíziós, régi ismerősét értesítette az intézet a szomorú tragédiáról – írja a Blikk.

Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával” – emlékezett vissza Bay Éva.

Baleczky Annamária 1967 és 1971 között a XII. kerületi tanács előadójaként kereste a kenyerét, ezután ment át a Magyar Rádióhoz, ott a politikai adások főszerkesztőségén tevékenykedett.

1973-ban már bemondóként dolgozott a rádióban, egy év múlva pedig rendszeresen a Magyar Televízió stúdiójából köszönthette a tévénézőket.

Baleczky Annamária – Fotó: NLC

Több évtizeden keresztül dolgozott a csatornánál, 2000-ben vonult vissza végül, azonban utána teljesen eltűnt, nem jelent meg nyilvános eseményeken, de interjúkat sem adott sehol.

Béke poraira.

Forrás: ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: