Ismét egy legenda távozott, gyászol az ország


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szomorúság és gyász ismét… Egy ország imádta a magyar televíziózás hőskorában Baleczky Annamáriát, aki egy idősek otthonában neki kialakított kis szobában élte le élete utolsó hónapjait.

Itt is hunyta le végleg a szemét pénteken a 70 éves egykori televíziós, régi ismerősét értesítette az intézet a szomorú tragédiáról – írja a Blikk.

Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával” – emlékezett vissza Bay Éva.

Baleczky Annamária 1967 és 1971 között a XII. kerületi tanács előadójaként kereste a kenyerét, ezután ment át a Magyar Rádióhoz, ott a politikai adások főszerkesztőségén tevékenykedett.

1973-ban már bemondóként dolgozott a rádióban, egy év múlva pedig rendszeresen a Magyar Televízió stúdiójából köszönthette a tévénézőket.

Baleczky Annamária – Fotó: NLC

Több évtizeden keresztül dolgozott a csatornánál, 2000-ben vonult vissza végül, azonban utána teljesen eltűnt, nem jelent meg nyilvános eseményeken, de interjúkat sem adott sehol.

Béke poraira.Forrás: ATV

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük