Szanyi kapitány úgy megküldte Tállait, hogy a fal adja másikat


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tállainak nagy a zavar a fejében… De Szanyi rendet rakott.

Köszöntöm Tállai András pénzügyi államtitkárt abból az alkalomból, hogy számottevő szellemi bravúrral adóemelésnek értelmezi az Európai Parlament közelmúlt döntését, amely – javaslatomra – az ÁFA felső határát valamennyi uniós tagország estére 25 %-ban határozza meg.

Emlékeztetek, hogy az Orbán-kormány – bizonyos válságra hivatkozva – még 2012-ben 27 %-ra emelte a magyarországi áfa általános kulcsát.

Ez a lépés akkor konkrétan 2 %-kal vetette vissza a magyar családok vásárlóerejét.

A kormány azóta tett ugyan kisebb-nagyobb áfa-engedményeket bizonyos élelmiszerek és egyebek esetében, ám ezeket rendre a családok felé tett nagyszerű gesztusként tálalta.

Nos, meglehetősen zavaros, ha most egy 2 %-os általános csökkentést a kormány éppen adóemelésnek akar láttatni.
Ellenkezőleg!
2 %-nyi ÁFA-csökkentés konkrétan 2 %-kal emelné meg a magyar családok vásárlóerejét.

Javaslatom pont ezt célozta, illetve azt, hogy a magyar emberek zsebében kuncogó krajcár ne érjen kevesebbet a többi uniós polgáréhoz képest.Természetesen megértjük a kormány esetleges fájdalmát a kieső bevétel fényében, ám meg vagyunk győződve arról, hogy a pénznek jobb helye van az embereknél, mint a kormánynál.
A kormány kezéből ugyanis tíz- és százmilliárdok ömlenek ki teljesen felesleges dolgokra.

A Fideszes vezetők magánhadseregei, a három méregdrága kormánygép, a több tucatnyi kongó stadion, a legkülönbözőbb szellemberuházások, a 2000 év alatt sem megtérülő Budapest-Belgrád vasútvonal, avagy a közgazdaságilag tutibukta paksi atomerőmű és megannyi más mutatja a képtelen pazarlást.

Csupán az említettek elhagyása legkevesebb 30 éven át pótolhatná a 2 %-os áfamérséklésből fakadó állami bevételkiesést.

Tállai államtitkár úr viszont nem csak az emberi értelemmel, hanem a Fidesszel is szembeszáll, hiszen amikor az Európai Parlament 80 %-os arányban támogatta a javaslatomat, akkor a fideszes EP-képviselők egyáltalán nem szavaztak ellene, hanem egy kivételével tartózkodtak, az az egy kivétel – Tőkés László – pedig meg is szavazta.

A keresztényi szeretet hangján kérem államtitkár urat, hogy hozza egyenesbe az egyelőre igen kusza gondolatait!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük