Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szakmailag és emberileg egyaránt kiváló ember távozott…

Elhunyt Mózes Mihály volt SZDSZ-es, majd független országgyűlési képviselő, az egri Eszterházy Károly Főiskola korábbi dékánja, tanszékvezető egyetemi tanárt, történész – tájékoztatta a család csütörtökön az MTI-t.

Mózes Mihály 1946. július 12-én Biharkeresztesen született, 1970-ben magyar-történelem szakon diplomázott, 1972-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 1990-ben Debrecenben szerzett egyéni képviselői mandátumot. 1990-92-ig az SZDSZ oktatási szóvivője volt, feladata lett az oktatási törvény előkészületeinek összefogása és irányítása. 1992-ben lemondott és egyben kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből.

1992-től független képviselőként folytatta munkáját 1994-ig. 2000-től tanszékvezető egyetemi tanár, 2002 és 2014 között az egri Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Karának dékánja volt.

Színvonalas oktatói munkájáért, tanszékvezető és dékáni tevékenységének elismeréseként 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Dr. Mózes Mihály 2014. január 1-jén ment nyugdíjba, ezt követően még oktatott a Történelemtudományi Intézetben és a Politológia Tanszéken.

Mózes Mihály, volt országgyűlési képviselő – Fotó: baznyesz-miskolc

Mózes Mihály október 2-án hunyt el, október 15-én családi körben temetik.

Béke poraira!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: