Puzsér Róbert - Fotó: Port.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Éppen ilyen főpolgármesterre vágynak a pártok! Aki nem tartozik hozzájuk és csak a támogatásukra van szüksége, DE visszafelé nem várható tőle semmi…

Néhány órával azután, hogy Tarlós István a kormányfő Orbán Viktorral közösen bejelentette indulását, egy másik személy, Puzsér Róbert is jelezte: függetlenként elindul a főpolgármesteri választáson.

A korábban a Hír Tv-ben műsort vezető Puzsér az Indexnek írt közleményében azt is ígérte, nem egyik vagy másik párt győzelméért fog küzdeni, “hanem egy élhető Budapest megteremtéséért”. Programja ezért a “Sétáló Budapest” címet kapta, hogy Budapest belső városrésze összefüggően besétálható és autómentes legyen.

Tarlós István a vasbetonban, a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbán Viktorban hisz. Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni. Megpróbálom meggyőzni a budapestieket, hogy szavazzanak egy élhető és zöld Budapest víziójára – írta.

Puzsér hangsúlyozta, olyan nagyvárost képzel el, amely nem az autók, hanem az emberek otthona, nem a polgárháború újabb színpada, hanem egy a mainál jobb minőségű élet tere. “Azért hívom ki Tarlós Istvánt, mert Budapest az otthonom – az ember pedig igényes az otthonára.”

Remélem, nem lesz túl nagy zavaró hatása a “minden párt támogatására számít” szövegnek, mert ez csak egy feltűnési viszketegség, amit Puzsér csinál. Persze, elismerem, hogy a nagy hangon, ráadásul a média sokszorozó hatásának segítségével üvöltözött hülyeség is elérheti némelyeknél a “hűmilyenigazavan” határt, de annyian azért talán nem lesznek.

Tarlós eddig is Orbán tenyerében ült, mivel a főpolgármesteri poszt láthatólag pont úgy lett megszerkesztve, hogy a legcsekélyebb önállósággal sem rendelkezzen (hivtalosan, vagy informálisan), tehát értelemszerűen Orbán és a rendszere (NER) ebből az irányból (ismételten: a saját maga kreálta csaló választási rendszerben) elindulva nem leváltható, aligha támadható, mivel, amennyiben még meg is választanánk egy valamire való jelöltet is (mely már ömagában csodával érne fel), az teljesen ellehetetlenülve-tehetetlenül pisloghatna körbe-körbe. Pont ez ennek a torz rendszernek az egyik működési mechanizmusa: aki nem a mi emberünk, az alól kirántjuk a szőnyeget. És erre csakis a rezsim képes, de az viszont korlátlanul.

Eleve egy NEM demokrácia NEM demokratikus látszatválasztásán, a szemünket is kiszúró csalással és megfélemlítéssel, a teljes választási procedúra végrehajtását és ellenőrzését totálisan kisajátító rezsim rendszerében ígérgetnek felelőtlenül összevissza a tévé képernyőjébe lassan szó szerint beleégett politikai celebritások.

Ki az a barom, aki még bedől ennek? Még hány pofára esésre van szüksége a társadalomnak, hogy belássa: EBBEN NEM LEHETÜNK PARTNEREK, ha tényleg változást akarunk!

Ennek a szemléletnek az eredménye, hogy Tarlós egyáltalán eséllyel indulhat. Az őt hatalomban tartani akarók fő érve, hogy úgysem váltható le, valamint az ellenzék nagymértékű lebecsülése, eredménye pedig Tarlós újabb 5 éve mégpedig abban a városban(!), ahol az ellenzék áprilisban kétharmaddal nyert.

A szívós ellenpropagandáért (amely nagyszerűen van Orbán ellenesnek álcázva – nem csodálnám, ha Habonyék találták volna ki) Orbán nyilván gratulálni fog. Annál melegebb kézfogással, minél több szerencsétlent sikerül uraságodnak “meggyőznie”.
Aki “változást szeretne” az ne “protestáljon” (távolmaradással), mert pont abból nem lesz soha változás.

Ezért aki változást szeretne, az a teljes rendszer ellen protestáljon, melynek része a főpolgármesterkedés is, tehát nem támogathat egy ilyen eleve értelmetlen, hamvába holt majomcirkuszt.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: