Óriási politikai hibát vétett Márki-Zay Péter – nagyon féltjük miatta


Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere - Fotó: MZP Facebook oldala
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Ez a hiba politikai karrirerjének a végét jelentheti.

Létezik egy tudományág az antropológia. Az antropológia lényege, hogy a tudós résztvevő megfigyeléssel kutatja egy népcsoport kultúráját. Gyakorlatilag ez úgy kell elképzelni mint amikor a kutató fél évre a Szelis indiánok közé költözik és velük él, ugyanazt eszi és issza, amit ők. Egyszóval ugyanúgy él, mint akiket vizsgál.

Na most ennek a tudománynak van egy altudománya, vagy nevezzük szakosodásának, amelyet úgy hívnak politikai antropológia. Persze ezen a ponton felmerülhet az olvasóban, hogy mi ez a tudományos bevezetés, de azonnal rátérünk, ugyanis ennek a tudománynak az egyik fő megálalpítása az, ami arról szól, hogy Márki-Zay Péter hol hibázott végzeteset.

A politikai antropológia szerint ugyanis egy politikus akkor és csak akkor van legyőzve egy kőzdelemben, ha az ellenfele rá tudja venni a politikust, hogy kimondja magáról, hogy le van győzve. Mindaddig tehát nincs legyőzve, ameddig rá nem tudják szóritani annak beismerésére.

Gondoljunk bele, Gyurcsány Ferencen karaktergyilkosságok sorát hajtották végre mégsem mondta ki soha a politikus, hogy legyőzték volna és lám egy ellenzéki középpárt vezetője és a párt mércéje szerint sikeresnek tekinthető politikai vezető.

Most érünk a lényeghez. Márki-Zay Péter a napokban indulatos levelet tett közzé internetes oldalán, melyben azt követeli, hogy legyen új választás Hódmezővásárhelyen, hiszen Lázár János és a Fidesz képviselői gyakorlatilag ellehetetlenítik a városvezető munkáját. Márki-Zay tehát bátran szmebenézne a Fidesszel és a képviselőtesület feloszlatását követeli. A levelet érdemes végigolvasni, még akkor is, ha egy fatális hibával indul:

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS!

kezdi levelét a hódmezővásárhelyi városvezető. Na így nem lehet. Így nem szabad a fent leírtak alapján. Emlékezzünk vissza az emlékezetes Orbán-Gyurcsány vitára, melyet sok helyen kommunikáció szakon tanítanak. Ott egy fontos pontot emelnek ki a vitában ami az MSZP akkori miniszterelnöke felé billentette a vitát. A sarokba szorult Orbán kijelentette egy ponton “Elnök úr, legyőzött, elismerem”.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Egy politikusnak tehát nagyon kell vigyáznia arra, hogy mit mond ki. Reméljük ez a levél, főleg a Fidesz kezébe vándorolva nem okozza a városvezető politikai bukását.


A levél teljes terjedelmében itt található.A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük