Kemény pofont osztott le a vallásfilozófus Erdogánnak – nem teszik zsebre a bírálatot a Fideszék


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A vallásfilozófus most is kemény állításokat vetett virtuális papírlapjára:

Amikor Erdoğan, a véreskezű iszlamista diktátor átlépi a Széchenyi István által alapított Magyar Tudományos Akadémia neoreneszánsz palotáját, amelynek homlokzatáról – mások mellett – Révai Miklós, Descartes, Galilei, Newton és Leibniz szobra tekint alá, az MTA vezetőinek egy pillanatra jusson eszükbe, hogyazt a véreskezű diktátort engedik be a falak közé,

aki 2016. augusztusában, a megrendezett aljas önpuccsot követően, a török állami tudományos és technológiai kutatási tanács irodáira ráküldte a rendőrségét, rengeteg embert őrizetbe vett, egyetemi oktatókat és tudományos kutatókat tartóztatott le, s – számos forrás szerint – kínoztatott meg.

És jusson eszükbe az is, hogy az Erdoğan-rezsim kivenné az iskolák tantervéből Darwin evolúcióelméletét, mint ami ellentétes a Korán tanításával és élesen ütközik az iszlám hagyományával.

És persze jusson eszükbe néhány Széchenyi-idézet. Például az, hogy „a tudományos emberfő” adja a nemzet igazi erejét.

Meg az, hogy semmit sem ér egy ország „jól megemésztett tudományok nélkül.”

Valamint az, hogy „igazabb súly s erő az emberi agyvelőnél nincs.”
Továbbá az, hogy „köz intelligenciánk” felettébb parányi.

Aztán az, hogy a világ boldogabb népeinek színvonalára, az „emberiség fényébe” csakis műveltséggel lehetséges eljutni.


S amikor Kossuth azt mondta, hogy „Újait a kornak üterére tevé és megértette lüktetéseit…” akkor Kossuth Széchenyiről beszélt, s nem Erdoğant anticipálta. – írja internetes bejegyzésében Gábor György vallásfilozófus.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük