Az undor és a hányinger kerülget: Czeglédy Csabát fenyíti a hatalom – ezért


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Azt gondolom megint, hogy ennek a hírnek sohasem szabadott volna megszületnie, mert kérdezem én, milyen országban élünk.

Czeglédy Csaba az MSZP politikusa lassan egy éve előzetes letartóztatásban van. Többek szerint – és szerintünk is – koholt vádak alapján egy koncepciós eljárás indult a baloldali politikus ellen. Mi itt a BalraMagyaron nagyon sokat foglalkoztunk az üggyel. Akit részletesen érdekel a Czeglédy ügy, ide kattintva mindent elolvashat róla.

Dióhélyban azonban csak annyit, nagyon úgy tűnik, hogy a baloldlai politikus túl sok borsot tört a Fidesz orra alá. Sorban leplezte le a Fidesz ügyeit és sorozatosan nyerte a pereket a NER-el szemben. Hát börtönbüntetést kapott. Illetve előzetes letartóztatást, mert ítélet természetesen nem született vele szemben mind a mai napig.

Azonban a politikust nem olyan fából faragták. Még a rács mögül az őt bűnözőnek nevező médiumokkal szemben is folyamatosan nyerte a pereket. Na meg a rendszerrel szemben. Bár azt gondolhatnánk, hogy a rácsok mögött megtörte a hatalom, de nem. A politikust nem lehet leállítani.

Most viszont egy nevetséges ügy látott napvilágot. Fegyelmi fenyítést kap Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet – derül ki a hvg.hu birtokába került fegyelmi határozatból. A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus bűne:

túl sok könyv volt nála a cellájában.

Egyszerűen nevetséges ez! Mint arról a Magyar Narancs beszámol, a múlt nyár óta előzetesben lévő baloldali politikus-jogász ugyanis „fegyelmi fenyítést” kapott, miután az engedélyezett mennyiségen felül – a határozatból nem derül ki, pontosan mennyit lehet a zárkában tartani – 47 könyvet „halmozott fel” cellájában.Az esetet előbb egy első-, majd egy másodfokú fegyelmi eljárás során vették górcső alá, amikor is több bizonyítékot is beszereztek .

MIvel „kerülnie kell a felhalmozást”, ezért a „fegyelmi jogkör gyakorlója helyesen arra jutott, hogy fegyelemsértést követett el” a bv-intézet házirendjének megszegésével.

Czeglédy az eljárás során „nem vitatta”, hogy túl sok könyve van, végül „fegyelmi fenyítésként” egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől.

A határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs, így múlt héten Czeglédy egyik ügyvédje két nagy szatyornyi könyvet hozott el tőle – megakadályozva a további bűnelkövetést.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük