Káosz a Jobbikban – az éjszaka leple alatt összeomlott a párt


Volner János - Fotó: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Emlékszik valaki arra, hogy tűnt el az MDF, a MIÉP az FKGP?

A Jobbik frakciója péntek este úgy döntött, hogy kizárja soraiból Volner Jánost, a párt alelnökét. A kizárást 17-en támogatták, négyen ellenezték, hárman érvénytelen szavazatot adtak le.

A döntés hatására két másik képviselő, Fülöp Erik volt tiszavasvári polgármester és Apáti István (szintén a párt alelnöke) kilépett a képviselőcsoportból, amelyből a ciklus kezdete óta már a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozó Dúró Dórát is kizárták.

Volner, aki a párt egyik legismertebb politikusa, az előző ciklusban frakcióvezetője volt, napközben azt közölte: átvenné a Jobbik vezetését Sneider Tamás elnöktől, egyúttal az elnökség feloszlatását és rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése „fúziót” hozzon létre a Jobbik és az LMP között.

A párt szóvivője szerint nem igaz, hogy a balliberális pártokkal keresnék az együttműködést, hiszen az LMP-vel országosan nem működnek együtt, a DK-val és az MSZP-vel pedig kizárják ezt a lehetőséget.

Volnert azután zárták ki, hogy a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek “senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra”.

A Jobbik alelnöke azzal indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.Ha a realitásokat nézzük, akkor önállóan egyik párt sem fog a közeljövőben olyan méretre duzzadni, hogy kormányzás közelébe jusson, ezért nem is értem ezt a cirkuszt. Most nem az a kérdés, hogy milyen eszméket vallanak, hanem az, hogy meg tudják-e állítani ezt az ámokfutást. Az idő pedig fontos volna, merthogy a Fidesz percről percre faragja magára a törvényeket, a média pestis okozta károkról ne is beszéljünk.

Ha pedig a magyar nemzet érdekeiről hadoválnak, akkor néha opportunistának kell lenni, és a célért behódolni. Durván 12 év alatt tart itt a Jobbik, és a Vona legalább felismerte, hogy színtiszta radikalizmusból nem lehet tovább növekedni.

A Jobbik is (ugyanúgy, mint az LMP) nagyon erősen hanyatlik és parázshangulat uralkodik itt is. Melyik párt miatt erodálódik és falja fel magát a Jobbik? Persze, hogy az LMP miatt. Kinek jó ez és ki profitál ebből? Persze, hogy a FIDESZ-KDNP! Már nemcsak elmélet, az, hogy létezik a FIDESZ-KDNP-LMP, hanem már realitás a FIDESZ-KDLMP.

Forrás: 24.hu / Sztárklikk / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük