Orbán Viktor és kutyája, Nárcisz - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy kis érdekesség…

Hogy mi köze a miniszterelnöknek a most következőkhöz? Szerencsére nem sok, maximum annyi, hogy van kutyája.

A kutya vagy eb ujjon járó emlős ragadozó állat, a szürke farkas egy már kihalt alfajának háziasított formája. Az egyetlen olyan emlős állatfaj, amely tudományos nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt. A kutyákat szokás a társállatok sorában emlegetni.

Magyarország 33 százaléka tart kutyát – írta pénteki számában a Népszava a Cofidis pénzintézet legutóbbi felmérésére hivatkozva. Tehát több mint 3 millió embernek van négylábúja, ami a régió egyik legnagyobb ebtartó nemzetévé teszi hazánkat.

A felmérés szerint területi eloszlás tekintetében az Alföldön a legnagyobb az ebsűrűség, ott a háztartások 45 százalékában van kutya. A kutyás háztartás lényegesen gyakoribb a községekben (49 százalék), mint a városokban (33 százalék), Budapesten 22 százalék az arányuk.

A kutatás szerint a diplomások és a legnagyobb jövedelműek tulajdonában az átlagosnál ritkábban, míg a középkorúak körében gyakrabban van eb. A felmérésből az is kiderül, hogy a tulajdonosok 42 százaléka nem zárja ki, hogy lesz újabb kutyája.

És mégis Európában majdhogynem az utolsók is, akik soha sehova nem engedik be a kutyákat… És az EU egyik legaktívabb szaporító országa Magyarország, ahol az állatvédelmi törvények a lehető legrosszabbak…

Forrás: Privátbankár / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: