Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Megosztom másokkal is:
  •  

72 órás ultimátumot adtott az ukrán konzulnak Szijjártó Péter külügyminiszter.

Egyre kiélezettebb külügyi fronton a viszony Magyarország és Ukrajna között. Az hogy a magyar külügynek mi jár a fejében nehéz persze kiszámítani így, az orosz nagymedve közelségében, tény azonban, hogy nehéz idők járnak a két ország diplomáciai viszonyában.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, ahol elmondta, az egyik ukrán külügyi konzulnak 72 órája van, hogy elhagyja hazánk, Magyarország területét.

Miderre azért került sor, mert korábban az ukrán fél kiutasította a beregszászi magyar konzult s erre válaszul hozta meg a külügy ezt a meglehetősen kemény lépést. Mint fogalmaz a magyar külügyminiszter:

Magyarország külpolitikájának fontos sarokköve, hogy a szomszédokkal jó viszonyt tartson fenn, azonban az utóbbi időben rossz irányba mozdultak el az ukrán kapcsolatok.

A magyar külügyminiszter szerint Ukrajna folyamatosan élezi a konfliktust: a kárpátaljai magyarokkal szemben állami támogatású gyűlöletkampányt folytatnak.

Szerinte ez azért van, mert Ukrajnában választás közeleg, és az elnök a kárpátaljai magyarok elleni gyűlöletkeltéssel akar népszerűséget szerezni.

Bár a magyar külpolitikai vezetés mindezt arányos lépésnek tekinti, mindenképpen ilyesztő folyamatok indultak be a két ország külkapcsolatában.

 


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --