Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ki fog a család szemébe nézni? Ki fog a feleségtől, gyerekektől, szülőktől bocsánatot kérni? Tudván, hogy ebben az esetben szinte lehetetlen a bocsánatért esedezni, de azt is tudván, hogy ezt diktálná az emberség.

És van még néhány kérdés az ügyben, amire valakinek választ kellene adni:

– A meghalt beteg neve sehol nem jelent meg. Akkor még is, honnan tudja az intézmény jelenlegi főigazgatója, hogy nem is náluk hunyt el, hanem Salgótarjánban, hogy nem is volt nyilvántartásban, nem is létezett róla dokumentáció. Kiről nem létezett egyetlen kórlap sem az intézményben?

– A jelenlegi főigazgató közlése szerint a kirúgott szívsebész semmilyen dokumentációt nem adott át az időközben elhunyt betegről. Kiről? Vagy név szerint mindenkit ismer a kórház vezetése, akit soha nem vettek előjegyzésbe, és soha nem készítettek róla dokumentációt az intézményben?

– Mi köze a műtétre váró betegeknek ahhoz, hogy az eddigi információk alapján a szívsebész jogi, szakmai hibát követett el, amikor szerződéssel nem rendelkező plasztikai sebészt hívott egy műtéthez?

– Volt ki teljes munkaidőben át tudta venni a kirúgott sebész munkáját?

– Nem volt????

– Évek óta nem volt???

– Hol vannak a jólképzett, új műtéti eljárásokat ismerő fiatal kollégák?

– Ha csak egyetlen betege várt műtétre a kirúgott sebésznek, és nem volt helyette más, aki a beavatkozást elvégezhette volna, akkor a döntésével valaki veszélybe sodorta egy ember életét?

– Csak egyetlenét?

– Mi van a Tízparancsolat 5. pontjával? „Ne ölj!” – még gondatlanságból se!
Ki fog a család szemébe nézni…..?

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: