Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sejtettük, hogy egyszercsak megindulnak ezek a folyamatok.

Régóta figyelmeztetnek a politológusok és a politikai elemzők, a Fidesz nem szépen csendben hanem gyorsan fogja elveszíteni a hatalmát, csak a kulcsmomentumot kell megvárni.

Nos nagyon úgy néz ki, hogy Orbánék fejére szakadhat saját rendszerük. Négy olyan téma is van a mai magyar közéletben, ami közvetlenül a Fidesz bukását eredményezheti.

A Sargentini-jelentés és a körülötte kialakult politikai botrány, melyből úgy tűnik jól profitál az ellenzék. Az MSZP igen ügyesen fogta meg a témát és Ujhelyi István szocialista politikus igen jól vezeti az MSZP csapatát abban a kampányban, melyet a párt indított a Fidesz ellen, bizonyítva igenis vannak még parlamenti eszközök, melyekkel a kormánypártokat sarokba lehet szorítani.

Több tízezer ember követte nyomon a szocik parlamenti felszólalásait melyben úgy mosták fel a Fideszes képviselőkkel a parlament folyosóit, hogy a fal adta a másikat.

A “szívkorházban” meghalt beteg ügye is nagyon sokaknál verte ki a biztosítékot. Az ügy világosan bizonyítja, hogy kár volt a magyar egészségügyet egy olyan emberre bízni, aki szerint a betegségek gyógyításának legfőbb módja a 10 parancsolat betartása. Akkora botrány kerekedik a haldokló magyar egészségügy környékén, melyet a kormányzat minden jel szerint képtelen lesz kezelni.

Orbán repülőgépes utazásai is gyengítik a kormány pozicióit. De ami a legtöbbet árt az ügynek nem más mint a miniszterelnök hozzáállása. Úgy tűnik ugyanis, hogy a jogos kritikákat, melyeket többek között az MSZP-s Harangozó Tamás is megfogalmazott vele szembe, mely szerint mégiscsak furcsán néz ki, hogy az egyik legtöbb állami közbeszerzéseken nyertes nagyvállalkozó ingyen és bérmentve furikázza luxusrepülőgépén a magyar miniszterelnököt felveti a hivatali vesztegetés vádját.

Orbán minderre azt válaszolta, hogy már 30 éve így utazik és a kritikák ellenére a mostani Videoton londoni meccsére is repülővel érkezett olyan csakazértis mert megtehetem alapon.

Ugye ez az a jobboldal, aki annak idején luxusbaloldal és egyébb jelzőkkel illette a szocialista kormányzatot. Az már csak hab a tortán, hogy az MSZP-t bankárkormányozó Fidesz nyíltan a bankok oldalára állt.

A szocialista Szakács László jelentette be, hogy született egyg precedens értékű ítélet az európai bíroságon, mely kimondja – a devizahiteles ügyekben meg lehet vizsgálni, hogy az ügyfelek megfelelő tájékoztatást kaptak-e. Elmondta, ma az adósoknak bíróságon kell bizonyítaniuk, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást, holott a parlamentben ülő “fideszes urak” 2011-ben még maguk is azt mondták, a devizahiteleseket a bankok becsapták.

Mindezek ellenére a Fidesz nem hajlandó teljesíteni a szoki követelését mely szerint Azaz Országgyűlés mondja ki törvényben, hogy a bankok megtévesztették devizahiteles ügyfeleiket és ezért az árfolyamkockázat terheit sem csak az adósoknak kell viselniük!

Nos ezek az ügyek, melynek akár egy darabjába is belebukhatna a kormány. Kíváncsiak vagyunk meddig húzzák még ki.

Mindeközben az ellenzék pedig összefogott és támogatják Hadházy Ákos kezdeményezését és megindul az aláírás-gyűjtés, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez, mely csatlakozás ellen a Fidesz mindent megtesz, foggal körömmel kűzd az ellen, hogy egy tőlük független szerv is vizsgálhassa a disznóságaikat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: